Sant Vicenç de Riells

Bigues i Riells - Sant Vicenç de Riells

L'església de Sant Vicenç de Riells es troba documentada des de l'any 971 com “basílica Sancti Vincencii, in villa nuncupata Riello”. L'any 1045 el bisbe de Barcelona Guislabert la va cedir al monestir de Sant Miquel del Fai a canvi de 15 unces d'or, essent el prior del monestir qui presentava els capellans que havien de portar la parròquia. Al segle XVI, com a conseqüència dels pocs feligresos, perdé les funcions de parroquial, passant a ser sufragània de la parròquia de Bigues.  Fou cremada a la guerra del 36 i al seu interior no es conserva res d'interès.
Bigues i Riells - Sant Vicenç de Riells

L'església té diferents etapes de construcció, difícils de delimitar. Va ser refeta l'any 1618 i completada durant el segle XVIII. Des de l'any 1957 pertany a la diòcesi de Vic. Es tracta d’una església, d’estructura basilical, de nau única amb volta de llunetes, amb tres capelles laterals i un absis rectangular. La teulada de coberta és a doble vessant.
Bigues i Riells - Sant Vicenç de Riells
Bigues i Riells - Sant Vicenç de Riells

La porta d'accés està coronada per un timpà que porta la data del 1703 i decoració de diferents motius ornamentals. Al damunt de la porta hi ha una fornícula de pedra que conté l'escultura d'un sant, podria ser Sant Vicenç diaca o Sant Gaietà que són les advocacions. Presenta un campanar d'estructura poligonal, més antic que el temple que se’ns ha conservat.
Bigues i Riells - Sant Vicenç de Riells

 

Població: Bigues i Riells

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Bigues i Riells - Ajuntament
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
FonTapa. Menja�t Gelida a tapes!
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web