Municipis senyalitzats amb QR. Visita autoguiada
Musiquem Lleida 2022

Casa Joan Balvey de Cardedeu

Cardedeu - Casa Joan Balvey

Forma part de la trama viària projectada en 1930 per l’arquitecte municipal Manuel J. Raspall. És una casa de planta rectangular. Consta de planta baixa i golfa, amb coberta de teula àrab a dues vessants, la principal acabada amb una barana acroteri de perfil corb amb tres senzills medallons, i la lateral amb capcer trencat limitat per la cornisa de coberta, de perfil trencat, amb la incorporació d’un buit el·líptic que pertany a la golfa.

Cardedeu - Casa Joan Balvey
Cardedeu - Casa Joan Balvey

Els buits de les façanes són d’arc pla amb un treballat guardapols, en el qual es dibuixa un arc carpanell que enllaça amb una imposta ceràmica quadriculada de colors groc i verd, emmarcada amb un doble filet. Les altres obertures de la façana principal són de proporcions rectangulars, amb brancals de pedra i llinda plana i amb un arquet coronat per una creu gravada al centre. Els dos balcons amb reixa de ferro que flanquegen la portada d’entrada dient gravat el monograma JHS i la inscripció MARIA repetida en cada una de les llindes. Els altres buits estan tancats amb reixa de ferro (els de la planta baixa), balustrada de pedra (els de la planta primera) i de fusta (els de la planta segona).

Cardedeu - Casa Joan BalveyText extret de l’Inventari del Patrimoni Arquitectònic i Urbanístic de Cardedeu (1995). Diputació de Barcelona. Servei del Patrimoni Arquitectònic Local. 

Població: Cardedeu

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Cardedeu - Ajuntament
On Menjar a Cardedeu (Restaurants)
On Dormir - On Menjar a Cardedeu (Restaurants - Hotels - Pensions - Allotjaments)
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Adsmurai - Jornades Europees de Patrimoni 2022
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web