Municipis senyalitzats amb QR. Visita autoguiada

Vil·la Paquita de Cardedeu ***

Visita Virtual

PODEU VISITAR-LA VIRTUALMENT EN 360º


Cardedeu - Vil·la Paquita

Aquesta torre va ser construïda per la família Turón Bayer l’any 1919 per convertir-la en residència d’estiueig. Va ser adquirida per l’Ajuntament l’any 1990.

Cardedeu - Vil·la Paquita
Cardedeu - Vil·la Paquita

Casa aïllada de planta rectangular. La façana principal té un balcó central que engloba dues balconeres damunt mateix de la porta d’entrada, coberta amb una marquesina de ferro i vidre. Totes les obertures estan emmarcades per un ampli guardapols.

Cardedeu - Vil·la Paquita
Cardedeu - Vil·la Paquita

Les quatres façanes estant esgrafiades en blanc sobre obre amb dibuixos d’elements arquitectònics combinats amb motius vegetals, que li donen un caràcter noucentista. Les façanes principal i posterior acaben amb un capcer de perfil corb i trencat. En el capcer de la façana principal destaca el medalló esgrafiat en el centre amb la inscripció Villa Paquita i, en el de la façana posterior unes garlandes enllaçades. En aquesta façana sobresurten dos cossos més baixos amb coberta plana, amb funció de galeria en el segon pis. Entre els dos cossos, en planta baixa, s’hi troba una galeria, limitada per una balustrada vegetal, a la qual s’hi accedeix per una doble escala amb barana de ferro. Sota l’escala hi ha una font semicircular.

Cardedeu - Vil·la Paquita
Cardedeu - Vil·la Paquita

La finca està cerclada per una tancada de paredat capserrat, emmarcat amb una triple filada de totxo i acanat amb un ampit de ceràmica vidriada de colors verd i groc. Les pilastres de la tanca són de totxo i acaben amb un capitell coronat amb una bola, Entre les pilastres hi ha la reixa de ferro amb barres en reganyol.

Cardedeu - Vil·la PaquitaText extret de l’Inventari del Patrimoni Arquitectònic i Urbanístic de Cardedeu (1995). Diputació de Barcelona. Servei del Patrimoni Arquitectònic Local.

 

Curiositats

Malauradament però no es té constància del nom exacte del promotor ni del constructor. Tampoc qui fou la Paquita, nom amb que fou batejada la torre... potser la mateixa propietària, membre de la família Turón Bayer?
 
Població: Cardedeu

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Cardedeu - Ajuntament
On Menjar a Cardedeu (Restaurants)
On Dormir - On Menjar a Cardedeu (Restaurants - Hotels - Pensions - Allotjaments)
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web