Fira de l'Oli Vera i Mercat del Pa a Bigues i Riells

Propera edició: 18/01/2020
Novament l’or líquid tornarà a ser protagonista a Bigues i Riells amb la Fira de l’Oli Vera, que s’ha convertit en una cita consolidada a la comarca per la seva tasca en la recuperació i reivindicació de la varietat Vera i altres varietats tradicionals i locals d’oli.

Bigues i Riells - Fira de l'Oli Vera i Mercat del pa (Foto: Ajuntament de Bigues i Riells)
Bigues i Riells - Fira de l'Oli Vera i Mercat del pa (Foto: Ajuntament de Bigues i Riells)


La fira arriba una vegada més farcida de propostes que conviden als visitants a conèixer el món de l’oli, des del cultiu de la oliva fins que l’oli arriba a la taula de casa seva. I és que la fira convida als assistents a participar i, també, a degustar. 

A més de les activitats programades, durant tot el matí la fira comptarà amb mostra i venda d’oli, venda de productes elaborats amb oli i mercat del pa artesà.

La Fira de l’Oli Vera se celebrarà a la plaça del Trull a partir de les 10 del matí. L’organitza l’Ajuntament de Bigues i Riells conjuntament amb el Consell Comarcal del Vallès Oriental, Slow Food Vallès, Xarxa productes de la terra Diputació de Barcelona i la col·laboració de l’Associació de Botiguers i Comerciants de Bigues i Riells.

Bigues i Riells - Fira de l'Oli Vera i Mercat del pa (Foto: Ajuntament de Bigues i Riells)
Bigues i Riells - Fira de l'Oli Vera i Mercat del pa (Foto: Ajuntament de Bigues i Riells)


La varietat oli Vera
La varietat Vera és una varietat local que va ser predominant a les comarques del Vallès Oriental i Occidental, però també a l’Anoia, el Bages i el Baix Llobregat. Bigues i Riells forma part d’aquesta zona de conreu de l’oliva Vera i actualment compta amb l’únic trull que resta a la comarca, el Trull de Can Sapera. La varietat d’oli Vera es caracteritza per ser productiva, una mica alternant i té capacitat d’adaptació a condicions adverses. L’oliva, que és de maduració tardana, produeix un oli fruitat verd intens, amarg i picant intens, amb aromes secundàries de fulla i menta.


 
Espectacles

Dissabte 19 de gener de 2019

10.00 h. Comença la Fira
10.30 h. Showcooking amb l'associació gastronòmica CuinaVO
11.00 h. Visita al Trull de Can Sapera i mòlta d'olives (altres passis: 11.45/12.30/13.15 h)
11.00 h. Tallers infantils (fins a les 13 h)
11.00 h. Taller com fer sabó (fins a les 13 h)
11.15 h. Presentació Apindep
12.15 h. Exhibició de Rafael Guillot, campió de Catalunya d'elaboració d'allioli amb les seves pròpies mans
12.45 h. Segon concurs d'elaboració d'allioli (fins a les 13.15 h)
Els concursants poden portar el minipimer i els estris propis per fer l'allioli i no cal que portin oli i sal. El jurat valorarà l'artesania. 
13.30 h. Entrega de premis
14.00 h. Dinar: porc rostit amb allioli, pà artesà i vi
17.00 h. Clausura de la fira

 

Centre informacio 1

Consorci de Turisme

Diputació

Població: Bigues i Riells

Vols rebre les nostres propostes setmanals?

Subscriu-te!

Envia aquest correu electrònic i rebràs comunicacions electròniques relacionades amb les activitats turístiques, culturals i amb els serveis i activitats que ofereix www.festacatalunya.cat

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Facebook Festacatalunya
Instagram
Bigues i Riells - Ajuntament
Diputació de Barcelona amic, mitjans d´informació i comunicació OJD 
festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web