Durant el mes de gener se celebraran diversos actes previs a la fira amb un dobles objectiu. D’una banda, acostar la fira a la població i de l’altra, afavorir la creació de sinèrgies entre els actors del món de l’oli del Vallès i del pa artesà.
20 gener - Concurs d’allioli
Coincidint amb el mercat setmanal, dissabte al matí, hi haurà concurs d’allioli, a càrrec de Pep Salsetes, i esmorzar popular, a càrrec de Tiberis, a les 9.00 hores a l’Espai 1 d'Octubre Bigues.
22 de gener- Jornada gastronòmica
L’Hotel Molí de la Torre acollirà la Jornada gastronòmica del 2024, dirigida a professionals de la crítica gastronòmica i de la restauració, a les 20.00 hores. Assistència amb invitació prèvia.
24 de gener- Tast d’olis per a tots els públics
El Teatre Auditori Polivalent acollirà el tast d’olis per a tots els públics i la xerrada “L’oli és un suc de fruita”, a càrrec de Núria Valentí.
26 de gener - Jornada tècnica
El Teatre Auditori Polivalent serà l’escenari de la jornada tècnica, dirigida als professionals del món de l’oli, a les 17.30 hores. Enguany dedicada a la utilització de fitosanitaris en les oliveres. Assistència amb invitació prèvia.
Del 22 al 28 de gener – Exposició fotogràfica
El vestíbul del Centre Cívic i Cultural El Rieral de Bigues acollirà la mostra "Ofici, esforç i tradició. Una retrospectiva de la Fira de l’oli i el Mercat del pa artesà".
Del 8 al 26 de gener – Exposició a la Biblioteca
Dues setmanes abans de la fira la Biblioteca municipal tindrà en exposició diversos documents temàtics (llibres i revistes) sobre el món de l’oli d’oliva i del pa artesà amb farines antigues.