Rutes Teatralitzades inclusives a Sant Llorenç del Munt

Propera edició: 19/09/2020

Els espais naturals són el millor escenari possible per integrar natura, cultura i història mitjançant l'expressió artística i el llenguatge simbòlic del teatre. Les visites teatralitzades a espais naturals protegits donen vida al patrimoni natural, cultural i etnogràfic i permeten descobrir els seus orígens i evolució d'una manera amena, associada a un record agradable, elements que reforcen la vinculació afectiva amb l'espai i motiven una actitud de respecte i admiració. Per això s'ha proposat la creació de rutes teatralitzades que faciliten, especialment, l'accés i la participació de persones amb diferents tipus de discapacitats, però alhora, que siguin inclusives, això és, que vagin dirigides a tots els públics, tingui o no alguna discapacitat.

Informació i reserves
Tel. 937 855 461 (de dilluns a divendres, de les 8.30 a les 17.30 h) / 937 435 468 (cap de setmana i festius, de les 10 a les 14 h)
A/e: rutesteatre@diba.cat

Sant Llorenç del Munt - Rutes Teatralitzades inclusives
Sant Llorenç del Munt - Rutes Teatralitzades inclusives


"Emboscada, un viatge pels cinc sentits" (Sant Llorenç del Munt i Obac)

Nova ruta inclusiva que es realitza al llarg de l'itinerari accessible de la Casa Nova de l'Obac fins l'Obac vell, al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, i en el qual intervenen dos actors i un educador ambiental.

“Emboscada, un viatge pels cinc sentits”, té com a protagonistes el bandoler Capablanca i l’Ermesinda, la pubilla del mas dels Ubach. Una emboscada, una relació tortuosa, un robatori i un mas enrunat ens traslladen a l’època dels bandits. A més, aquests personatges ens faran explorar els sentits a partir d’elements de l’indret. Una proposta d'integració amb l'entorn, tot treballant les sensacions.

La participació és gratuïta, però cal fer reserva prèvia. A més a més, existeix la possibilitat d'un intèrpret de llenguatge de signes i el préstec de material adaptat per a la millora de la mobilitat durant l'itinerari

Calendari 2020  de la Ruta teatralitzada "Emboscada" al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac:

4 D'ABRIL

3 DE MAIG

3 D'OCTUBRE

7 DE NOVEMBRE

 

"Aigua, un viatge pels cinc sentits" (Montseny)


L'any 2013 es va materialitzar una segona ruta teatralitzada, en aquesta ocasió "Aigua. Un viatge pels sentits", al Centre d'Informació Can Casades, al Parc Natural del Montseny.

La ruta transita per l'itinerari adaptat de la font del Frare, amb una extensió de poc més d'un quilòmetre, vorejant la riera de Santa Fe.

També de la mà de personatges singulars, "Aigua" explora, en diferents parades, els cincs sentits (vista, tacte, oïda, gust i olfacte) i està adreçada a tos els públics.

Existeix la possibilitat d'un intèrpret de llenguatge de signes i el préstec de material adaptat per a la millora de la mobilitat durant l'itinerari.

Calendari 2020 de la Ruta teatralitzada "Aigua" al Parc Natural del Montseny:

23 DE MAIG

20 DE JUNY

26 DE SETEMBRE

24 D'OCTUBRE

Dades tècniques de la ruta "Aigua, un viatge pels cinc sentits"
Longitud: 800 m
Temps aprox: 1 hora
Dificultat: baixa
Tipus: a peu, adaptada
Temàtica: paisatgística

Sant Llorenç del Munt - Rutes Teatralitzades inclusives
Sant Llorenç del Munt - Rutes Teatralitzades inclusives

"Camins, un viatge pels cinc sentits" (Montnegre i el Corredor)


La tercera ruta teatralitzada inclusiva és "Camins, un viatge pels sentits", als entorns del santuari del Corredor.

La ruta, amb una extensió de poc menys d'un quilòmetre i mig, transita per part de l'itinerari "La plana del Corredor". Aquest itinerari no està adaptat, però per la configuració amable del terreny és fàcilment transitable.

També de la mà de personatges singulars, "Camins" explora, en diferents parades, els cincs sentits (vista, tacte, oïda, gust i olfacte) i està adreçada a tos els públics.

La participació és gratuïta, però cal fer reserva prèvia. A més a més, existeix la possibilitat d'un intèrpret de llenguatge de signes i el préstec de material adaptat per a la millora de la mobilitat durant l'itinerari.

Calendari 2020 de la Ruta teatralitzada "Camins" al Parc del Montnegre i el Corredor:

16 DE MAIG

13 DE JUNY

19 DE SETEMBRE

11 D'OCTUBRE

Dades tècniques de la ruta "Camins, un viatge pels cinc sentits"
Longitud: 1450 metres
Temps aprox.: 60 min
Dificultat: baixa
Tipus: a peu, adaptada
Temàtica: naturalística

 

Consorci de Turisme

Diputació

Població: Matadepera

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Matadepera - Ajuntament
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Diputació de Lleida - Ara Lleida Diputació de Lleida - Patronat de Turisme Patronat de Turisme de Girona Diputació de Barcelona Diputació de Barcelona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona - Terres de l´Ebre amic, mitjans d´informació i comunicació OJD 
festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web