Sant Salvador d'Avençó

Aiguafreda - Sant Salvador d'Avençó

El primer document que menciona la capella de Sant Salvador d’Avençó data del 2 de setembre de 1309. Hi ha altres notícies referents al llegat de la capella dels anys 1384, 1402 i 1440. En un document del 1608 es constata l'administració de la capella per part dels obrers, mentre que en un document de 1690 ja té un administrador.
Aiguafreda - Sant Salvador d'Avençó
Aiguafreda - Sant Salvador d'Avençó

Sant Salvador d’Avençó és una capella orientada a ponent d'una sola nau i presbiteri de planta rectangular. L'absis presenta a l'exterior una disminució d'amplada que fa aparentar la construcció com de dos cossos coberts amb una volta apuntada. Les antigues obertures, actualment tapades, eren de factura simple. L’obra dels murs exteriors està feta amb carreus quadrejats i els angles, la porta i el portal de ponent, doblement aixamfranat, amb còdols ben treballats. La porta original, orientada a migdia, substituïda per l’actual al segle XVI, actualment es troba tapiada.
Aiguafreda - Sant Salvador d'Avençó

Al segle XV es va restaurar el campanar d'espadanya que actualment ha sofert una altra restauració. Sembla ser que al segle XVI es va aixecar el cor i es va haver de tapar la modesta portalada de migdia. Ha sofert diferents restauracions, la darrera portada a terme per veïns i estiuejants.
Aiguafreda - Sant Salvador d'Avençó 

Diputació

Població: Aiguafreda

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Diputació Barcelona (tots els portals) 2020
Diputació de Lleida - Ara Lleida Diputació de Lleida - Patronat de Turisme Patronat de Turisme de Girona Diputació de Barcelona Diputació de Barcelona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona - Terres de l´Ebre amic, mitjans d´informació i comunicació OJD 
festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web