Passió Medieval de Cervera

Propera edició: 06/04/2019
Passió Medieval de Cervera que escenifica el text del Misteri de la Passió a l’Església de Santa Maria.

Una quarantena d’actors, dirigits per Pep Oriol, tornaran a pujar als cadafals per interpretar la Passió de Crist més antiga de Catalunya tal i com es feia al segle XVI i al mateix lloc que fa 500 anys. Les importantíssimes tasques de recerca històrica en els inicis del projecte han fet possible que l’Església de Santa Maria, escenari original, llueixi uns decorats, música, simbologia, llum, vestuari i complements fidedignes de l’època. Una escenografia de la mà d’Alba Cuñé que ens traslladarà a la Cervera medieval durant dues hores i mitja.

Cervera - Passió Medieval (Foto: www.lapassiodecervera.com)
Cervera - Passió Medieval (Foto: www.lapassiodecervera.com)
Cervera - Passió Medieval (Foto: www.lapassiodecervera.com)
Cervera - Passió Medieval (Foto: www.lapassiodecervera.com)


El projecte de recuperació va néixer del Patronat de la Passió de Cervera amb l’objectiu de reconstruir de manera fidel els orígens de les seves representacions. La funció es desenvolupa sense l’ajuda de megafonia ni de llum elèctrica, mantenint el “desendollat” inicial. D’altra banda, el vestuari també és un element visual molt important per l’autenticitat de les teles, color i indumentària de l’època. De fet, les novetats d’aquest any van lligades a la millora d’alguns vestits, així com la inclusió d’elements escenogràfics a la boca de l’infern.

El text original del Misteri de la Passió és un dels textos dramàtics catalans més antics, datat l’any 1534 sota la firma de dos preveres cerverins, Pere Ponç i Baltasar Sança. El manuscrit va ser recuperat per l’historiador Agustí Duran i Sanpere i la seva filla Eulàlia Duran. Per a la recreació històrica de la Passió Medieval, el text va ésser adaptat per Montserrat Pont, sempre mantenint el català antic i la mètrica original. Tot un repte per als actors i actrius que la interpreten. Una recreació amb un esforç en majúscules i una experiència teatral molt especial.

www.passiomedievalcervera.com

Cervera - Passió Medieval 

Centre informacio 1

Població: Cervera

Vols rebre les nostres propostes setmanals?

Subscriu-te!

Envia aquest correu electrònic i rebràs comunicacions electròniques relacionades amb les activitats turístiques, culturals i amb els serveis i activitats que ofereix www.festacatalunya.cat

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Facebook Festacatalunya
Instagram
Cervera - Ajuntament
Diputació de Barcelona amic, mitjans d´informació i comunicació OJD 
festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web