Nucli antic de Torrelavit

ESCULTURES URBANES
Torrelavit - Escultures urbanes


L’Ajuntament de Torrelavit ha posat en marxa una nova iniciativa que pretén lligar la cultura al municipi. Es tracta d’Escultòric, un concurs d’escultura urbana que té com a objectiu prioritari generar noves dinàmiques culturals al poble i promocionar-lo a l’exterior amb una proposta de qualitat. És una proposta de donar a conèixer Torrelavit a través de l’art.

Torrelavit - Escultures urbanes


L’escultura “Homenatge al raïm ” realitzada per Ferran Capdevila, amb el 32% dels vots, ha estat la guanyadora de la primera edició de l’Escultòric de Torrelavit. Els mateixos veïns del poble amb les seves votacions han estat els encarregats d’escollir l’obra que volen que es quedi a Torrelavit i passi a ser la primera peça de la col·lecció local d’escultures.

Torrelavit - Escultures urbanes
Torrelavit - Escultures urbanes


NUCLI ANTIC

Torrelavit - Nucli antic


L’any 1920, els termes de Terrassola Lavit es van unir tot unificant el nom del municipi que a partir d’aleshores va passar a denominar-se Torrelavit, després de l’acord d’ambdós ajuntaments. El procés d’unificació s’havia iniciat vers l’any 1853 i el 1867 ja hi havia un projecte inicial. No fou però fins el 1918 quan els veïns d’ambdós pobles van corroborar la seva posició.

Torrelavit - Nucli antic
Torrelavit - Nucli antic


Proposem una visita tranquil·la pel nucli antic dels dos pobles avui plenament integrats, baixar al torrent i creuar la riera, mirar enlaire i gaudir d’un passat esplendorós però envoltat d’una realitat cuidada i plena de vitalitat. Torrelavit té un nucli diferent, agrest però acollidor, trencat per la natura però integrat per l’home. El nucli de Torrelavit és unió i diversitat, és passat i és futur!

Torrelavit - Nucli antic
Torrelavit - Nucli antic


 
Població: Torrelavit

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Torrelavit - Ajuntament
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Cellers i Caves del Penedès
Tornen les Calçotades 2021-2022
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web