Església Nova de Santa Eulàlia de Provençana

L'Hospitalet de Llobregat - Església Nova de Santa Eulàlia de Provençana


Al segle XX quan es va acabar de reconstruir la vella església s’hi adossà, a la part de l'absis, una nova església de tipus neoromànic, l’església nova de Santa Eulàlia de Provençana.

El projecte original fou encarregat a l’arquitecte Joan Rubió Bellver que mostrava influències de Cuypers, creador de nombroses esglésies a Holanda de gust neogòtic. La construcció de l’edifici va començar l’any 1925 segons l’esmentat projecte de Rubió, però es va aturar en diverses ocasions tan abans com després de la Guerra Civil.

L'Hospitalet de Llobregat - Església Nova de Santa Eulàlia de Provençana
L'Hospitalet de Llobregat - Església Nova de Santa Eulàlia de Provençana


Finalment es reprengué el 1952, de la mà d’un nou arquitecte un nou arquitecte, Puig Janer, aprofitant-se els fonaments i alguns murs i fragments escultòrics de la primera obra. El nou temple parroquial neoromànic va ser consagrat el 10 de febrer de 1957 pel Bisbe de Barcelona Doctor Gregorio Modrego.

Presenta dos grans campanars paral·lels de planta quadrada, oberts en la seva part superior amb finestres d’arc de mig punt a l’alçada de les campanes. Per damunt s’aixeca encara un altre pis obert per les quatre cares amb finestrals trigeminats. L'edifici és de maó vist i tots els elements estructurals i ornamentals són una recreació de l'estil romànic, que recorda a grans trets la imatge d’algunes abadies europees. Cal destacar el cos sobresortit de la porta amb arquivolta resseguida per una galeria de finestres allargades de mig punt.

L'Hospitalet de Llobregat - Església Nova de Santa Eulàlia de Provençana


 

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
L´Hospitalet de Llobregat - Ajuntament
Santa Fe del Penedès - Cava Forns Raventós
Moja - Cavas Hill
Diputació de Lleida - Ara Lleida Diputació de Lleida - Patronat de Turisme Patronat de Turisme de Girona Diputació de Barcelona Diputació de Barcelona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona - Terres de l´Ebre amic, mitjans d´informació i comunicació OJD 
festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web