La Remunta de l'Hospitalet

L'Hospitalet de Llobregat - La Remunta


La Remunta originalment era una finca composta per una masia o casa senyorial i el terreny que l’envoltava d’una superfície de 8,5 ha, que data de 1691 com ho constata la data gravada a la llinda de la porta del darrera, encara que la documentació més antiga conservada de la casa és del 1740. La masia és de planta basilical amb coberta a dues vessants en el cos central i a una sola al costat esquerre. El costat dret presenta un terrat. La porta principal es troba situada al centre del primer pis i s'accedeix a ella mitjançant una escala doble. Totes les obertures, excepte les de la planta baixa, tenen la llinda i els brancals de carreus de pedra vista.

El Ministeri de la Guerra la va comprar l'any 1868 a la seva propietària, Mercedes Amat, descendent del Marqués de Puerto Nuevo, conegut popularment com a Virrei Amat, per la quantitat de 75000 ral de billó, junt amb el terreny que l’envolta. Va ser destinada al cos d'artilleria fins el 1902, en que va passar a Dipòsit de Sementals d'Artilleria i així es mantingué fins l'any 1926, data en la qual va passar a dipòsit de Sementals de Cavalleria.

La Remunta és una de les dues casernes de què disposava la ciutat fins a l’any 2000.

L'Hospitalet de Llobregat - La Remunta
L'Hospitalet de Llobregat - La Remunta


La transformació de les dues casernes va iniciar-se a final de l’any 1995 quan se signaren dos convenis entre el Ministeri de Defensa, la Generalitat i l’Ajuntament de l’Hospitalet en què s’establia, en el cas de la caserna de Lepant, la cessió del sòl per construir un gran equipament supramunicipal, la nova Ciutat de la Justícia i, en el cas de la Remunta, la cessió d’una part de sòl per construir habitatges als terrenys adjacents i per muntar-hi una escola de capacitació eqüestre.

El maig de l’any 2007, un nou conveni entre el Ministeri de Defensa i l’Ajuntament de l’Hospitalet, va permetre la cessió a la ciutat de la totalitat de la caserna de la Remunta, és a dir, uns 50.000 m2, per desenvolupar-hi el programa d’Habitatge 2004-2010.

L’Àrea Residencial Estratègica (ARE) de la Remunta, preveu la construcció de 797 habitatges (un 60% de protegits) als terrenys de l’antiga Caserna Militar, juntament amb altres terrenys adjacents a l’avinguda Josep Tarradellas. A més l’Hospitalet guanyava un recinte públic de 26000 m2 en el que es conservaven sis dels antics edificis de la caserna per a transformar-los en equipaments municipals del districte.

El parc de la Remunta ha suposat que la ciutat de l’Hospitalet disposi d’un nou espai per al passeig i el descans.  El parc consta d’una zona de jocs infantils de 200 m2 i d’una zona amb aparells per què la gent gran pugui fer exercici físic. S’hi ha conservat l’arbrat existent, format per plataners, palmeres, eucaliptus, pebrers bords, oms i moreres. S’hi ha trasplantat set lledoners, sis palmeres i tres moreres que estaven afectats pels treballs d’urbanització. A més han plantat 10 arbres de l’amor, vuit moreres, nou tarongers i 350 xiprers i diversa arbustiva.

L'Hospitalet de Llobregat - La Remunta
L'Hospitalet de Llobregat - La Remunta


 

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
L�Hospitalet de Llobregat - Ajuntament
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Cellers i Caves del Penedès
Tornen les Calçotades 2021-2022
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web