Museu de l'Hospitalet a Casa Espanya


L'Hospitalet de Llobregat - Museu de l'Hospitalet a ca n'Espanyol


La web del Museu de l’Hospitalet www.museul-h.cat es refereix als seus dient que “...són molt diversos: des de quantiosos fons etnogràfics i històrics - amb peces provinents de la cultura popular tradicional, del món rural i del magnífic llegat tecnològic de la industrialització a la nostra ciutat-, passant per una col·lecció de retaules religiosos d’art renaixentista, i produccions artístiques del segle XX que donen forma a un important fons d’art contemporani.

El fons patrimonial del museu s’ha donat a conèixer al públic mitjançant l’organització d’exposicions de temàtiques diverses, a fi de difondre d’una manera didàctica i propera el patrimoni local, del qual tot el poble hospitalenc n'és hereu. A més a més, es practica una acció continuada de restauració de les obres del fons, seguint tres àmbits d’intervenció:

- retaules religiosos

- fons d’art contemporani, en conveni amb la UB- Facultat de Belles Arts

- l’obra sobre paper de la col·lecció d’art.”

L'Hospitalet de Llobregat - Museu de l'Hospitalet a ca n'Espanyol
L'Hospitalet de Llobregat - Museu de l'Hospitalet a ca n'Espanyol

A manera de resum diríem que aquests són els continguts dels importants fons del Museu de l’Hospitalet:

1. Fons d’art contemporani, format per més de mil obres d’artistes del segle XX, on hi destaca un excepcional conjunt d'obra gràfica coneguda com "L'Estampa Popular a Catalunya", de 1966, i el conjunt de vuit pintures de Rafael Barradas. 

2. Galeria d’artistes

3. Col·lecció de retaules religiosos, amb un important conjunt de retaules religiosos dels s. XVI i XVII, procedents de l'antiga església de Santa Eulàlia de Mèrida construïda l'any 1492 on hi destaquen el Retaule de Sant Roc i el Retaule de les ànimes, atribuïts al taller dels Jaume Huguet I i II. 

4. Fons històrics i etnogràfics, amb un seguit d’objectes utilitzats tradicionalment per al treball a pagès i que ens mostren el retrat d’una vida camperola que s’ha extingit de la nostra ciutat; els fons de patrimoni industrial per entendre la precoç i profunda industrialització a l’Hospitalet; les mostres d’oficis i de la vida quotidiana; i un conjunt de ceràmica de tota la Península Ibèrica.

L'Hospitalet de Llobregat - Museu de l'Hospitalet a ca n'Espanyol

L'Hospitalet de Llobregat - Museu de l'Hospitalet a ca n'Espanyol


 

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
L�Hospitalet de Llobregat - Ajuntament
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web