Església del Sagrat Cor de Jesús de Sant Guim de Freixenet

Sant Guim de Freixenet - Sagrat Cor
Sant Guim de Freixenet - Sagrat Cor
Sant Guim de Freixenet - Sagrat Cor
Sant Guim de Freixenet - Sagrat Cor

Amb la creació d’aquest nucli de població vinculat a l’estació del ferrocarril, inicialment els serveis religiosos s’efectuaven en un cobert. L’11 de novembre de 1923 es va posar la primera pedra i es va inaugurar per la festa major de 1928, concretament el 27 de setembre. Des de 1943 és parròquia, categoria atorgada pel bisbe Joan Perelló i Pou. El 1965 es va instal·la el rellotge del campanar.

L’estil arquitectònic ha estat qualificat per alguns autors com de colonial, ja que recorda, com molt bé descriu Vidal Vidal, certes zones rurals del centre dels Estats Units o d’Austràlia. La primera coberta del nou temple fou de fusta, però en acabar la guerra del 36 es va fer una volta d’obra i la teulada de pissarra.

L’absis està estructurat en cinc apartats i està decorat amb diverses escenes obra de F. Vidal Gomà fetes l’any 1956 que representen, d’esquerra a dreta, a Sant Damià, la multiplicació dels pans i els peixos, la Transfiguració del Senyor, la resurrecció de Sant Llàtser i Sant Cosme. En una de les capelles laterals destaca un petit altar tipus sepulcre fet d’alabastre.

Sant Guim de Freixenet - Sagrat Cor
Sant Guim de Freixenet - Sagrat Cor
Sant Guim de Freixenet - Sagrat Cor
Sant Guim de Freixenet - Sagrat Cor

 

Curiositats

La casa consistorial i per tant la capitalitat del municipi estava situada des de temps immemorials a Freixenet, ja que disposava del major número d’abitants. Posteriorment, l’any 1916, per reial decret fou afegit al nom de Freixenet el qualificatiu d’Altadill, amb el desacord de les autoritats, les quals van donar suport a que el poble es digués abans que Freixenet i Altadill, Freixenet i Sant Guim o Freixenet Sandomí o Freixenet i Tallada. El 1935 la casa consistorial es va desplaçar fins a Sant Guim de Freixenet. Amb la guerra civil retornà a Freixenet i un cop finalitzada es va emplaçar definitivament a Sant Guim. Així des de 1956 el municipi es denomina Sant Guim de Freixenet.

 

Visita
Lliure. Cal demanar la clau a la rectoria.

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Sant Guim de Freixenet - Ajuntament
Diputació de Barcelona amic, mitjans d´informació i comunicació OJD 
festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web