|
Més de 200 anys d’història, 240.000 clavells, 30 catifes de flors, 1 ou que balla, 1 Corpus Christi, imatgeria festiva, concerts, danses, cultura popular, tradició… Tot un poble en moviment! Un any més, la cultura popular i secular, juntament amb les flors, seran les protagonistes de la festa de Corpus, en la qual ja porten temps treballant l’Associació Corpus la Garriga, la Parròquia de Sant Esteve, les entitats de cultura popular i l’Ajuntament. Tot i que la diada se celebra diumenge 2 de juny, la festa tindrà el seu inici dijous 30 de maig, amb el tradicional repic de campanes, l’Ofici Solemne i els lluïments i mostres de la cultura popular, amb el Front Diabòlic, els capgrossos Ginesta i Clavellot, el ball de nans, el ball de gegants i el ball de cintes i música a càrrec de Grallarriga. Divendres al vespre, tindrà lloc una nova edició de Sardanses, la ballada de sardanes i danses tradicionals catalanes a càrrec de Ball de Gitanes i l'Agrupació Sardanes la Garriga. I a la nit, la música seguirà a Can Luna, amb l’actuació de Marala, un trio de veus femenines que fusionen la música d’arrel amb l’electrònica (podeu llegir una entrevista al grup a la contraportada d’aquest butlletí). Durant la jornada de dissabte, vigília de Corpus, es farà la recollida i preparació dels clavells i les flors, i a la tarda, se celebrarà la Diada Castellera, amb els Xics de Granollers, els Castellers Sagrada Família i els Castellers de Terrassa a la plaça del Silenci. També hi haurà el concert-espectacle Venim de Clavé, a càrrec del Cor de Cambra de Granollers, al Teatre de la Garriga - El Patronat, i el seguici amb la colla infantil de diables, dels gegantons i del ball de cintes infantil. La pista número 1 acollirà el sopar popular de Corpus, amb el concert posterior de Capinàs, caracteritzat per la fusió de la rumba amb estils com la timba, la cúmbia, el flamenc o el funk.
El 2 de juny, Diada de Corpus! Una trentena de catifes de flors d’entitats, escoles i veïnat tornaran a cobrir els carrers de la Garriga. També es decorarà, com és tradició, la façana de l’ajuntament, i es faran set elements florals i quatre altars: al carrer de la Doma, a la confluència de Calàbria amb Sant Ramon i a les places de Santa Isabel i de les Oliveres. A més es comptarà amb la presència d’una catifa convidada, de l’associació japonesa “Hanae Japan” que farà una demostració d’art floral efímer amb una catifa de flors a la plaça de l’Església. De nou, espais patrimonials garriguencs obriran les seves portes. I a la tarda, després de la ballada de sardanes i dels Balls de Corpus a la plaça de Can Dachs, la festa es tancarà amb el repic general de campanes, l’Ofici Solemne de Corpus, la Processó i el lluïment final.
Actes previs El cap de setmana anterior a Corpus, se celebrarà una conferència sobre protocols festius i 700 anys de Corpus a la Fundació Maurí. Serà divendres 24 de maig al vespre, i anirà a càrrec de Carles Freixes, director del Museu Comarcal i Diocesà de Solsona, arquitecte i estudiós de la cultura popular. També es farà, dissabte a la tarda, la XXXIII Trobada Gegantera de la Garriga i s’inaugurarà l’exposició Corpus 2024, on es podran veure i votar els cartells del 38è Concurs. |
Des d’inicis del segle XX. |