L’Oficina de Turisme de Tossa, amb el suport de diversos restauradors de la vila, organitza la campanya gastronòmica de “La Cuina del Bacallà”, de l'1 al 31 de març de 2020.
El bacallà ha estat i continua essent un dels ingredients més tradicionals i més versàtils dels plats de Quaresma de la nostra cuina. Després de l’època de disbauxa que suposa el Carnaval, comença, segons el calendari litúrgic cristià, una etapa de reflexió, penitència i dejuni per preparar-se per la celebració de la Pasqua. A Catalunya s’acostumava representar la Quaresma a través d’una dona vella amb set cames (que simbolitzaven les set setmanes que durava aquesta etapa) i amb un bacallà a la mà, mostra de la importància d’aquesta menja a casa nostra.
Els restaurants que participen a La Cuina del Bacallà de Tossa recuperen aquesta tradició culinària i la presenten ara a les seves taules mitjançant un menú de tres plats, diferent a cada establiment, en el que es dóna especial rellevància al bacallà, un peix considerat adequat pel dejuni, que ara també han sabut convertir en un gran plat de festa.
Més informació al web de l’Oficina de Turisme www.infotossa.com
|