Museu Municipal de Tossa de Mar

Tossa de Mar - Museu Municipal

Situat a l’antiga casa del batlle de sac o governador, va ser inaugurat l’1 de setembre de 1935 i va esdevenir el primer museu d’art contemporani de l’Estat Espanyol. Tossa havia estat des de feia anys un reclam per a molts artistes i la bellesa del seu paisatge ja havia inspirat moltes obres a les darreries del s. XIX.  Però va ser al s. XX, durant els cinc primers anys de la dècada dels anys trenta, que Tossa es convertí en pol d’atracció d’artistes de totes les disciplines i procedències, transformant-se en un important nucli d’avantguarda.

Sense oblidar els artistes del país com Rafael Benet o Pere Creixams, que ja sojornaven a Tossa, artistes de la talla de Marc Chagall, André Masson o Georges Kars, van instal·lar-se i treballar a la vila, alguns d’ells fins que va esclatar la Guerra Civil, moment en què aquest període tan fructífer va quedar estroncat.

Però abans que arribés aquest malaurat moment històric, un grup d’intel·lectuals sensibles a l’art fundaren el Museu Municipal, amb la intenció de deixar constància del que s’estava creant en aquells moments i del llegat arqueològic que restava a Tossa i que procedia del jaciment dels Ametllers.  Actualment, el museu custodia bona part de les peces arqueològiques de la vil·la dels Ametllers, així com una important col·lecció d’art.
 

Museu Municipal de Tossa de Mar     
Plaça Roig i Soler, 1 (Vila Vella)
Tel. 972 340 709
 

Centre informació 1

Centre informació 2

Població: Tossa de Mar

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Tossa de Mar - Ajuntament
Santa Fe del Penedès - Cava Forns Raventós
Diputació de Lleida - Ara Lleida Diputació de Lleida - Patronat de Turisme Patronat de Turisme de Girona Diputació de Barcelona Diputació de Barcelona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona - Terres de l´Ebre amic, mitjans d´informació i comunicació OJD 
festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web