Festes dels Carrers de Santa Caterina, Carme i Travessies d'Igualada

Propera edició: 20/07/2019 a 21/07/2019

Igualada - Festes dels Carrers de Santa Caterina, Carme i Travessies
Igualada - Festes dels Carrers de Santa Caterina, Carme i Travessies

Els Carrers de Santa Caterina, Carme i Travessies pertanyen a la zona de l’eixample de la ciutat d’Igualada de principis de segle XX, si bé en coneixem la seva existència des del segle XVIII. Cada any s’edita un acurat programa de festes, en què els cònsols del barri fan una salutació a tot el veïnat i, en extensió, als igualadins. Enguany, els cònsols ens diuen:

Per aquestes dates ens permetem entrar a la vostra llar, ja que han arribat les Festes del Barri.

La Mare de Déu del Carme, el 16 de juliol, és la data que marca el final i l’inici de l’any per al nostre barri. Ha arribat l’estiu. Les vacances són a la cantonada. Fa calor i sentim la necessitat de sortir al carrer, fer un tomb al vespre quan fa fresca i què millor que conviure amb els nostres veïns i amics una sardinada, un ball o resar un rosari a la Patrona, tot compartint un tall de coca i una copa de cava.

El nostre barri –el lloc que compartim, perquè hi hem nascut, hi vivim o hi treballem- ens fa sentir orgullosos, perquè d’un temps ençà volem i fem que reïxi d’entre el teixit urbà, social, cultural, econòmic, folklòric igualadí. El nostre desig i la nostra esperança són que siguin agradables la vivència i la convivència. D’aquí, molt probablement, faci que hàgim augmentat considerablement la participació dels joves en les activitats del gegant del barri, el Bisbalet, de la qual cosa ens en sentim molt cofois. Avui, podem dir amb orgull i honor que a nivell geganter, són capdavanters i representants de la ciutat d’Igualada.

Convençuts que estem en el bon camí, els cònsols hem preparat aquest programa que esperem que us agradi i amb els millors desitjos de felicitat us convidem a tots a gaudir de la Festa Gran dels carrers de Santa Caterina, Carme i Travessies.

Els cònsols

Igualada - Festes dels Carrers de Santa Caterina, Carme i Travessies
Igualada - Festes dels Carrers de Santa Caterina, Carme i Travessies

Igualada - Festes dels Carrers de Santa Caterina, Carme i Travessies

 

Horari:
Entrada: Tots els actes són d’entrada gratuïta
Des de quan

Les festes dels Carrers de Santa Caterina, Carme i Travessies , organitzades per l’Associació de Veïns dels Carrers de Santa Caterina, Carme i Travessies, daten des de l’any 1988, si bé se’n coneixen vàries edicions anteriors. La primera documentació de què se’n té notícia és del segle XVIII. També se sap que se’n celebraren el segle XIX i a principis del segle XX.

L’any 1954 la ciutat d’Igualada canvia l’itinerari de la processó de Corpus i, casualment, coincideix dins d’aquest àmbit igualadí. Un grup de veïns participa en el concurs de catifes de flors i guanya el tercer premi. Amb els diners s’animen a tirar endavant les festes de barri, que tindran una durada de deu anys.

 

Centre informacio 1

Diputació

Població: Igualada

Vols rebre les nostres propostes setmanals?

Subscriu-te!

Envia aquest correu electrònic i rebràs comunicacions electròniques relacionades amb les activitats turístiques, culturals i amb els serveis i activitats que ofereix www.festacatalunya.cat

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Facebook Festacatalunya
Instagram
Igualada - Ajuntament
On Menjar
Diputació de Barcelona amic, mitjans d´informació i comunicació OJD 
festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web