Ara Lleida Estiu 2020
Experiències per Catalunya

Altres llocs per visitar

PÒBLE DE BETREN

Vielha e Mijaran - Pòble de Betren


El petit poble de Betren, situat entre Escunhau i Vielha, a la riba esquerra del riu Garona i a 1006 m d’altitud, està emplaçat en un dels vessants d’Er Ombrèr. És un nucli nascut a peu de l’antic Camin Reiau, paral·lel a l’actual carretera C-28 i voltat pels boscos d’Arto deth Miei, Satèsta i Sant Esteve, d’avets de la millor qualitat de tota la vall, on s’inicien les instal·lacions de l’estació d’esquí d’Era Tuca, coneguda amb noms com Tuca de Vielha, Tuca Betren, Tüca Malh Blanc o Tuca Val d’Aran.

Vielha e Mijaran - Pòble de Betren


El nucli de Betren conserva enmig de la modernitat restes del seu passat, fent que una passejada pels seus carrers ens permetin descobrir algunes cases antigues de finestrals renaixentistes, amb emmarcaments motllurats de gran bellesa. Entre aquestes construccions civils cal destacar Çò de Palhàs i Çò de Portolà. Cal citar també dues cases, casa Sancho i casa Moreu, per la seva importància econòmica a la zona, tant en els camps de l’agricultura, el comerç i la recria de mules. Finalment farem esment del molí fariner de Betren com un dels més importants de la zona.

Vielha e Mijaran - Pòble de Betren
Vielha e Mijaran - Pòble de Betren

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Diputació de Lleida - Ara Lleida Diputació de Lleida - Patronat de Turisme Patronat de Turisme de Girona Diputació de Barcelona Diputació de Barcelona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona - Terres de l´Ebre amic, mitjans d´informació i comunicació OJD 
festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web