Ara Lleida Estiu 2020

Altres llocs per visitar

Argençola - Sant Maur de Contrast
SANT MAUR DE CONTRAST
El primer document que en parla és de l’any 1443, tot i que amb tota seguretat es tracta d’un edifici molt anterior, com ho constaten les seves característiques arquitectòniques. És un edifici romànic d’una única nau sense absis diferenciat. La porta original estava situada al sud i l’actual, fruït de remodelacions posterior, s’ubica a ponent, moment en el qual també es va allargar la nau, es van aixecar els murs i es va construir el campanar d’espadanya. A l’interior es conserva una imatge gòtica de marbre policromat de Sant Maur, del segle XV, parcialment mutilada a la guerra civil.

Argençola - Goda, La
SANT PERE DE LA GODA
És un edifici de final del romànic, d’una nau amb volta apuntada. A ponent hi ha la porta d’accés de mig punt amb guardapols, una finestra amb forma de creu i el campanar d’espadanya.

Argençola - Sant Llorenç
ESGLÉSIA PARROQUIAL DE SANT LLORENÇ
Situada a peu de les restes del castell, és una edificació de final del segle XIX: concretament fou beneïda l’any 1891. És d’una nau amb capelles laterals entre els contraforts i un campanar de tradició barroca, de planta poligonal coronat per una balustrada. Tot el conjunt es pot catalogar com d’estil neoclàssic.
Argençola - Església parroquial de Sant Llorenç

Argençola - Església parroquial de Sant Llorenç

Argençola - Carbasí
SANT BARTOMEU DE CARBASÍ
Edifici esmentat entre els segles XI i XIV com Santa Maria de Carbasí. Inicialment era una església d’una sola nau, amb l’absis de planta rectangular a llevant. La porta estava a migdia i fou aprofitada com a porta de la sagristia que es va construir després, tot i que també hi ha una porta del segle XI a ponent. L’església es va reformar i es va capgirar l’interior, i el presbiteri i l’absis inicials es van convertir en la façana principal actual, on trobem la porta d’accés, pel damunt de la qual es va construir un petit cor. A la part de ponent de la primitiva nau es va situar l’actual presbiteri i un campanar d’espadanya.

Argençola - Santa Maria de Clariana
SANTA MARIA DE CLARIANA
Situada dins de l’antic terme del castell de Clariana, apareix citada a la documentació des de l’any 1002. Malgrat les modificacions efectuades al llarg de la història, com el campanar i l’actual atri d’entrada, conserva trets que delaten el seu origen medieval.

FORNOT DEL CLOT DE CAL RIQUER
Situat a pocs metres d’Albarells, aquest jaciment està format per un forat a la roca, conegut com el fornot, tres tombes i alguns testimonis d’un habitatge. L’element més singular és el forat, situat a un metre aproximadament del terra, amb un arc irregular de mig punt molt rudimentari. Les seves dimensions són aproximadament 1,25 d’alçada, 2 m d’amplada i 1,20 de profunditat. Alguns autors, com els germans Enrich, han associat aquest assentament amb una mena d’altar o oratori rupestre, i una zona d’hàbitat d’un eremita que practicava un culte ja de característiques cristianes.

 

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Anunci no disponible
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Diputació de Lleida - Ara Lleida Diputació de Lleida - Patronat de Turisme Patronat de Turisme de Girona Diputació de Barcelona Diputació de Barcelona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona - Terres de l´Ebre amic, mitjans d´informació i comunicació OJD 
festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web