Altres llocs per visitar

ESGLÉSIA DE L’IMMACULAT COR DE MARIA A AVINYÓ NOU
Avinyonet del Penedès - Església de l’Immaculat Cor de Maria a Avinyó Nou


Església de l’Immaculat cor de Maria de construcció contemporània que utilitza la barreja entre la referència romànica que ens constata la portalada d’accés i la utilització de materials de construcció actuals. El campanar, de planta quadrada, és construït de formigó armat, igual com passa amb la part superior de l’absis semicircular, sostingut per diversos contraforts decoratius, que ajuden a sustentar l’església d’una sola nau. La façana principal és austera i sens cap element distintiu, exceptuant el frontal superior, també de formigó.

La seva peculiar advocació sorgí juntament amb la del Sagrat Cor de Jesús, promoguda per Sant Joan Eudes, al segle XVII. Es deia que el Cor de Maria fou la font i principi de les grandeses de totes les criatures, i aquest santíssim és també l’origen de les virtuts que practicà la mare de Jesús al llarg de la seva vida. El sagrat cor conservava el tresor de l’anunci de l’Àngel sobre la seva Maternitat divina i, per tant, fou el que guardà per sempre més aquell instant màgic que ha captivat durant segles a la tradició cristiana.


Avinyonet del Penedès - Església de l’Immaculat Cor de Maria a Avinyó Nou

Avinyonet del Penedès - Església de l’Immaculat Cor de Maria a Avinyó Nou
Avinyonet del Penedès - Església de l’Immaculat Cor de Maria a Avinyó Nou


LES GUNYOLES
Avinyonet del Penedès - Les Gunyoles
Avinyonet del Penedès - Les Gunyoles


Les Gunyoles ja cap al segle X, al 971, s’esmenta un indret com a Segunoles, Cecunolas o Ciconiolas , del que els autors creuen que procedeix del llatí diminutiu de cuneus, “cuny, falca, o tascó”, per la semblança que manté amb un dispositiu militar romà, de forma triangular. Altres vegades, altres autors asseguren que prové del llatí ciconolias o ciconielas, diminutiu de ciconia, “cigonya”; probablement denominació que s’aproxima més a la realitat orogràfica, ja que el nucli és situat dalt un turó, un indret factible per a l’establiment d’aus migratòries com les cigonyes.

Avinyonet del Penedès - Les Gunyoles
Avinyonet del Penedès - Les Gunyoles


Aires de calma i tranquil·litat encerclen un espai aïllat d’altres assentaments humans, que recorden altres gloriosos temps d’auge d’aquest petit poble, que encara conserva espais entranyables com l’estructura de corriola d’un pou, llindes de les portalades del segle XVIII, o guardapols de les finestres d’alguna de les poques cases.


SANT PERE D’AVINYÓ

Erigida amb un estil barroc popular hi trobem l’església de Sant Pere d’Avinyó . Allà on a simple vista no es conserva cap resta del primitiu temple romànic, s’aixeca aquesta construcció del s. XVII, que compta amb un campanar de planta quadrada a un lateral de la façana principal, Neoclàssica. En destaca una portalada amb arc de mig punt amb un frontó triangular precedit d’un fris amb diversos tríglifs i mètopes que recorda a la Grècia clàssica, i presidint la portalada un petit òcul al centre, i un coronament ondulat, recordant l’essència barroca dels voltants de l’època de remodelació de l’església.

Avinyonet del Penedès - Sant Pere d’Avinyó
Avinyonet del Penedès - Sant Pere d’Avinyó
Avinyonet del Penedès - Sant Pere d’Avinyó


Adossada a l’església hi ha una casa de colònies, a partir de la que es poden fer diverses caminades per l’entorn paisatgístic penedesenc, plagat de vinyes i altres conreus de secà, que engloben aquest petit indret com a espai ideal per a passar-hi tranquil·les estones en família.


SANTA MARIA DE LA LLINDA
Capella ja esmentada a finals del segle X com a donació que realitzà Sunifred al terme d’Olèrdola. Després d’algunes reformes i reparacions com les del segle XVI, l’església va quedar configurada tal i com la coneixem avui dia.

La capella en si no és més que un braç meridional del transcepte d’una església molt més gran, de la que únicament s’hi conserven part dels murs a l’est i de la nau central al sud. En qualsevol cas, aquest indret de culte romànic és format per un sol espai cobert amb volta de canó, reforçat per un arc toral, i finalitzat amb un absis semicircular, amb fris d’arcuacions cegues i les lesenes que baixen fins al terra, pròpies de l’estil llombard del segle XI a Catalunya.

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Avinyonet del Penedès - Ajuntament
On Menjar a Avinyonet del Penedès
On dormir a Avinyonet del Penedès
Enoturisme a Avinyonet del Penedès
Què fer a Avinyonet del Penedès
On comprar a Avinyonet del Penedès
Zones d´interès a Avinyonet del Penedès
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Diputació Barcelona (tots els portals) 2020
Diputació de Lleida - Ara Lleida Diputació de Lleida - Patronat de Turisme Patronat de Turisme de Girona Diputació de Barcelona Diputació de Barcelona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona - Terres de l´Ebre amic, mitjans d´informació i comunicació OJD 
festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web