Altres llocs per visitarNUCLI ANTIC
Balsareny - Nucli antic


Balsareny - Nucli antic


El poble de Balsareny , des d’antic cruïlla de camins, està situat arran del riu Llobregat i com diu la seva etimologia en un balç del terreny, balteum areneum. Una passejada pels seus carrers, barreja d’antigor i modernitat, ens permet gaudir de la petjada dels avantpassats, d’un passat agrícola basat en el treball de la vinya i l’aparició de la indústria tèxtil, amb fàbriques de teixits i de filats, del treball a la mina i recerca dels tresors que ens proporciona la mare natura. Balsareny és un exemple de l’activitat humana, del treball de l’home i de la superació envers les adversitats i visitar Balsareny és fer-ne un homenatge.

MAS DE PUIGDORCA I ESGLÉSIA DE SANT JAUME
L’església de Sant Jaume està documentada des de l’any 1154 i és un edifici barroc, reformat vers el segle XVIII.

PINTURES D’OBIOLS
A la capella del Casal Verge de Montserrat de Balsareny es conserven unes magnífiques pintures murals al fresc, obra de Josep Obiols de l’any 1945. Aquest insigne pintor i dibuixant va il·lustrar multitud de llibres i revistes; va pintar diverses dependències del monestir de Montserrat com la bòveda de la sagristia, el refetori, el cambril de la Verge, els seus accessos i la sala abacial.

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Anunci no disponible
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Diputació de Lleida - Ara Lleida Diputació de Lleida - Patronat de Turisme Patronat de Turisme de Girona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona - Terres de l�Ebre amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web