Altres llocs per visitar


COLÒNIA ANTIUS
Callús - Colònia Antius
Callús - Colònia Antius

L’actual nucli de Callús va sorgir a partir del segle passat degut al procés d’industrialització sorgit a redós del Cardener, eix vertebrador fonamental de la població. De les diverses mostres del patrimoni industrial, destaca la Colònia Antius (1875) a la dreta del riu. Segons relata Josep Camprubí: "el barri fabril d’Antius, conegué èpoques de bona i sana convivència entre els seus pobladors. Disposava de diversos equipaments: botiga, fonda barberia, cafe-teatre, convertible en Sala de ball. A més a més, encara, escola i església.

Celebrava la seva Festa Major per Sant Pere". Tot just arribar destaquen una de les naus, amb les obertures de totxo vist, a partir d’arcs entre parabòlics i de ferradura. Tot el recinte, visitable exteriorment, ens trasllada a finals del segle passat, incicis de l’actual, amb un regust fabril força nostàlgic.

VAGÓ DE TREN
Callús - Vagó de tren Lisboa Paris

Callús - Vagó de tren Lisboa Paris


Cedit pel Museu del Ferrocarril de Vilanova i la Geltrú. És un vagó construït vers inici del segle XX que feia el trajecte Lisboa-Paris, i que estava destinat al servei de restaurant.

LES TINES DELS MANXONS
Callús - Les Tines dels Manxons (Foto: Ajuntament de Callús)
Callús - Les Tines dels Manxons (Foto: Ajuntament de Callús)

La comarca del Bages en les passades centúries es va significar per una gran importància de les explotacions vinícoles. Arreu del territori es feien marges, es desboscaven muntanyes i turons i es plantaven fileres i més fileres de ceps. Fruït d’aquest moment històric han quedat testimonis arquitectònics de diferents tipus d’instal·lacions destinades a la transformació del raïm en vi. Les tines dels Manxons són un exemple molt important dels cups utilitzats en aquest període, singulars perquè estan construïts amb tàpia.

BOSC DEL FILADOR
Indret situat a peu del riu Cardener, singular per tractar-se d’un espai que conserva un magnífic bosc de ribera, un tipus d’ecosistema més difícil de trobar a Catalunya. És a més un espai magnífic per fer una passajeda! 

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Callús - Anunci no disponible
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Cellers i Caves del Penedès
Tornen les Calçotades 2021-2022
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web