Ara Lleida Estiu 2020

Altres llocs per visitar

ESGLÉSIA PARROQUIAL DE SANT PERE

Masquefa - Església parroquial de Sant Pere

Les obres de la seva construcció es portaren a terme d’una manera ininterrompuda entre 1922 i 1925, tot i que sembla que les obres s’havien iniciat ja vers l’any 1899. Va substituir la capella del Roser que havia servit com a parroquial des del 1879. És d’estil neogòtic, d’una sola nau culminada per un absis semicircular i quatre capelles laterals a cada banda. A cada capella hi ha tres finestrals d’arcs ogivals amb vitralls La façana és molt sòbria, amb la portalada d’accés amb arc apuntat flanquejada per arcs cecs i tres finestres per banda en un nivell superior. El campanar és de planta quadrangular i està construït a la part superior amb maó vist, i està rematat per una estructura de ferro forjat. La decoració interior més significativa és el retaule major, una obra contemporània del segle XX. També a l’interior es conserven dues piques baptismals recuperades de l’església de Sant Pere i la Santa Creu; una primera més senzilla possiblement romànica i una segona datada l’any 1562 i que conserva el relleu de l’escut de Barcelona. Cal recordar que a partir d’un document signat per la reina lloctinent Maria, esposa d’Alfons el Magnànim amb data de 2 de gener de 1449, Masquefa va deixar de pertànyer del monestir de Sant Cugat del Vallès, passant a la jurisdicció reial, essent considerada com a carrer de Barcelona, motiu que justifica possiblement l’escut esmentat a la pica baptismal.

CARRER MAJOR

Masquefa - Cal Laiano
Masquefa - Casa carrer major

Masquefa - Carrer Major

Trobem diversos edificis significatius com la capella del Roser (XVII), cal Ros del Maiol (XIX), ca l’Escala (1909) destacada per la decoració de les obertures i la culminació superior de la façana, cal Laiano (1932) amb una tribuna al primer pis.

MASIA CAN PARELLADA
És una masia estructurada en un cos central que disposa de planta baixa i dos pisos, amb la coberta culminada amb terrat, al qual s’hi van adossar posteriorment tres cossos coberts ara amb teulada.
A inicis del segle XX, quan aquesta finca era propietat de Josep Mª Valls Masana es van efectuar un conjunt d’obres de millora a la casa pairal. Es coneixen els treballs dirigits per l’arquitecte noucentista Francesc de Paula Nebot i Torrens (1883-1965), efectuats l’any 1924, quan va fer diverses reformes a la casa, entre les que destaquen la llar de foc. També trobem la presència d’un altre insigne arquitecte, Cèsar Martinell i Brunet. L’any 1929 va fer la reforma i adaptació del celler, en règim cooperatiu entre el senyor Valls i els parcers de la finca.

ALZINA DE CAN FELIP BORD
Aquesta singular alzina està situada al espai natural de la Riera can Felip Bord, a la font de can Parellada. Està catalogat com a arbre d’interès local. Aproximadament té uns 15p anys de vida i amida 14 m d’alçada, 2, 25 m de soca i 4 m de capçada.

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Anunci no disponible
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Diputació de Lleida - Ara Lleida Diputació de Lleida - Patronat de Turisme Patronat de Turisme de Girona Diputació de Barcelona Diputació de Barcelona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona - Terres de l´Ebre amic, mitjans d´informació i comunicació OJD 
festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web