Ara Lleida Estiu 2020
Experiències per Catalunya

Altres llocs per visitar

MARE DE DÉU DE LA DIVINA GRÀCIA
Pont de Vilomara i Rocafort, El - Mare de Déu de la Divina Gràcia


Església parroquial del Pont de Vilomara situada a la Plaça Major, construïda entre 1858 i 1968 seguint paràmetres neogòtics. És un edifici d’una única nau central i dues de laterals secundàries.


MUSEU DE ROCAFORT
Pont de Vilomara i Rocafort, El - Museu de Rocafort


Està situat al carrer major d’aquest poble pertanyent al municipi del Pont de Vilomara i Rocafort. Recrea una antiga casa de pagès. “Cada racó d’aquest entranyable museu ens vol fer participar de la vida i els costums dels avantpassats de Rocafort. Així podem gaudir d’una mostra dels objectes d’etnologia catalana procedents dels masos de la regió. També s’hi poden trobar objectes d’arqueologia i història del municipi”.


SANTA MARIA DE MATADARS
Pont de Vilomara i Rocafort, El - Santa Maria de Matadars


Aquesta església també coneguda com del Marquet (masia propera) apareix a la documentació des de l’any 956 disposa de diversos cossos corresponents a períodes constructius diferents. A l’interior de la nau, la capçalera està introduïda per un interessant arc triomfal de ferradura, a l’igual que la finestra del mateix absis. A l’est s’aixeca la part més antiga, la capçalera de trets netament pre-romànics datable al segle X, a la qual s’hi va afegir una nau ja romànica. Possiblement es tracta d’un absis únic que corona una església de tres naus o bé un únic absis que tenia transepte que separava una única nau d’un absis també únic. Des de l’any 2003 es porta un acurat treball de restauració.

Al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), procedent d’aquesta església, s’exposa la Mare de Déu de Matadars, una talla de la segona meitat del segle XII amb restes de policromia de 60 x 33 x 28 cm


RIU VERD
Pont de Vilomara i Rocafort, El - Riu verd


El visitant pot gaudir de diversos trams en els quals s’ha restaurat la vegetació de ribera que està en greu perill de desaparició dels grans cursos fluvials degut a la pressió efectuada per l’actuació humana.

La seva vegetació està adaptada a les inundacions periòdiques que eventualment poden tombar o arrencar arbres i arbustos. Els boscos de ribera creixen a banda i banda dels rius sobre sòls que a partir de certa profunditat acostumen a estar amarats d’aigua provinent del riu veí.

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Anunci no disponible
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Diputació de Lleida - Ara Lleida Diputació de Lleida - Patronat de Turisme Patronat de Turisme de Girona Diputació de Barcelona Diputació de Barcelona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona - Terres de l´Ebre amic, mitjans d´informació i comunicació OJD 
festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web