Municipis senyalitzats amb QR. Visita autoguiada
A cau d�orella

Altres llocs per visitar

CAN MIRÓ (Plaça Manel Raventós, 1)
Sant Sadurní d’Anoia - Can Miró


L’empresari Joan Miró i Bages va iniciar la construcció dels seus cellers, projectats per l’arquitecte Cèsar Martinell . El magatzem, del qual es conserva l’edifici presidit per un ràfec de rajoles on consta “Xampany Noya” i el nom del seu promotor “J. Miró”, data de l’any 1929. La resta de l’edifici, de caire neoclàssic, és un palauet que correspon a la casa residencial de la família Miró, obra del mateix arquitecte però finalitzada tres anys més tard.

Sant Sadurní d’Anoia - Can Miró
Sant Sadurní d’Anoia - Can Miró


ESGLÉSIA ROMÀNICA DE SANT BENET D’ESPIELLS (Veïnat d’Espiells)
Sant Sadurní d’Anoia - Església romànica de sant Benet d’Espiells


Al veïnat d’Espiells hi trobem una església romànica d’una sola nau, coberta amb volta de canó de perfil semicircular, i amb l’absis escapçat o alterat. Al sostre encara es conserven les empremtes de l’encanyissat utilitzat per sostenir el formigó de calç que forma la volta, i cap a llevant, dos arcs de mig punt sostenen la unió de la volta amb l’arc triomfal. Aquests últims probablement foren realitzats en una reforma del segle XVI i XVII, més de cinc-cents anys després de la seva existència, de la que ja es tenim constància des del 986, on el rei Lotari confirmava les propietats del monestir de Sant Cugat del Vallès.

Sant Sadurní d’Anoia - Església romànica de sant Benet d’Espiells


Per altra banda, cal destacar que la porta principal és sostinguda per un arc de mig punt adovellat suspès sobre les impostes, com la majoria d’esglésies romàniques, però amb la peculiaritat que no està al centre simètric de la façana. També en són singulars el guardapols que envolta les dovelles de la portalada i el campanar , situat sobre al bell mig de la nau; aquest és de planta quadrada, amb una finestra geminada a cada cara. Per últim, hem de referir-nos també als voltants d’aquesta església romànica, on hi trobem una singular necròpolis medieval amb 18 tombes, datades cap al 1200.

CAVES JUVÉ CAMPS (Carretera de Martorell)
Sant Sadurní d’Anoia - Caves Juvé Camps


Una llarga tradició familiar és l’origen d’aquestes caves situades al subsòl del cor de la població. Un celler format per dos edificis, l’un erigit el 1921 i el segon el 1980, i entre els dos sis plantes de profunditat on s’elaboren caves de criança a uns 12 graus de temperatura.

Sant Sadurní d’Anoia - Caves Juvé Camps
Sant Sadurní d’Anoia - Caves Juvé Camps


La façana de l’edifici està dividida en tres cossos; un de central del que en destaca un esgrafiat que utilitza tonalitats blanques, negres i grises, i que representa la imatge idíl·lica d’un pagès i una pagesa mentre realitzen la collita del raïm, i dos de laterals dels que hi destaquem els magnífics arcs paraboloides a la planta baixa propis del modernisme més pur, idonis per a crear espais amplis i diàfans.

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Sant Sadurní d’Anoia - Ajuntament
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Caves Vilarnau
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web