Altres llocs per visitar


Santa Margarida de Montbui - Casa gran
CASA GRAN
Nom popular amb el que es coneix el Palau dels Comtes de Plasència. L’actual edifici és del segle XVII, de planta rectangular coberta a quatre vessants, amb planta baixa i dos pisos. A migdia destaca una galeria amb un oratori dedicat al Sagrat Cor de Jesús, construït vers 1920. Originàriament fou la domus senyorial. Fou coneguda també com el Palau del Vins, degut a ser el centre d’una gran explotació vinícola que encara es constata avui en dia en observar, als baixos de l’edifici, d’una magnífica premsa datada l’any 1777 i les antigues instal·lacions destinades a cups i cellers.

Santa Margarida de Montbui - Església de Santa Anna del Saió
SANTA ANNA DEL SAIÓ

Església dedicada inicialment a Sant Pere al Saió, nucli que posseïa un castell documentat des de l’any 1032. L’actual edifici és dels segles XVII i XVIII, d’una única nau, sense absis diferenciat i un campanar d’espadanya. Conserva un carreu amb dues estrelles formades per arcs de cercle tallades a bisell.

Santa Margarida de Montbui - Ateneu Cultural - Recreatiu
ATENEU CULTURAL-RECREATIU

És un edifici noucentista de tradició popular, de planta rectangular i façana simètrica. La seva singularitat rau en l’ús del maó en el frontó i en els arcs de les obertures. És un dels exemples d’edificis socials destinats al lleure de les classes obreres, que van sorgir arreu de Catalunya a inicis del segle XX.

Santa Margarida de Montbui - Escoles
ESCOLES

D’estil noucentista, foren construïdes el 1923. Disposa de dos cossos laterals i un de central de més alçada que marca l’eix de simetria. Utilitza el maó a les obertures i als acabaments de la façana.

Santa Margarida de Montbui - Sant Maure
ESGLÉSIA PARROQUIAL DE SANT MAURE (S. XX)

Fruït del creixement econòmic i industrial d’Igualada es van crear al seu entorn un conjunt de zones residencials satèl·lits, amb un creixement desmesurat i sense cap tipus d’organització i serveis. L’any 1957 hi havia al barri de Sant Maure, 70 cases construïdes, 140 solars venuts per edificar i hi residien al voltant d’unes 500 persones, distribuïdes a les zones de can Passanals, Camp del Pi i can Barraqueta. Juntament amb aquests topònims autòctons van aparèixer d’altres de nova creació com la Ponderosa (sí, si la de Bonanza!) Finisterre, Tibidabo o Vista Alegre. Així l’any 1965 també es va iniciar la construcció d’una nova església dedicada a Sant Maure, amb un pressupost de 891.765 pessetes d’aleshores. L’1 de maig de 1966 fou inaugurada al culte.

Santa Margarida de Montbui - Galera dels badlans
BADLANDS

Formes de barrancs molt característics d’aquesta zona central de la conca d’Òdena, produïts pels aixaragalls produïts pels agents erosius que han actuat a les margues, un tipus de roca sedimentària argilosa que en aquesta zona adquireix un color entre el gris focs o el gris blavenc, fruït de la sedimentació d’antics ambients tranquils, en aquest cas fons marins i lacustres.

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Diputació de Barcelona amic, mitjans d´informació i comunicació OJD 
festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web