Experiències per Catalunya
AMIC - Generalitat de Catalunya - Fas 6 anys (lateral esquerra tot el web)

Altres llocs per visitar

Església de Santa Magdalena de Talamanca
Talamanca - Església de Santa Magdalena de Talamanca

És un temple romànic que apareix a la documentació ja al segle XIII. És un edifici d’una única nau culminat a llevant per un absis semicircular sense cap tipus de decoració exterior. En l’actualitat el seu estat de conservació és dolent, en especial després d’un dels grans incendis que van assolar la Catalunya i que no van ajudar gens a la seva conservació.


Tina solitària de la riera de Mura al terme de Talamanca
Talamanca - Tina solitària de la riera de Mura al terme de Talamanca


Prop de les tines de Solanes, situades al municipi de Pont de Vilomara i Rocafort, trobem aquest tina solitària que es conserva en unes condicions molt precàries. A peu del camí que segueix paral•lel a la riera de Mura consta d’una tina ce planta circular i dues barraques complementàries.

A www.festacatalunya.cat podeu visitar altres conjunts d’aquestes característiques a:

Pont de Vilomara i Rocafort:
Tines de la Bleda a la vall del Flequer
Tines de l’Escudelleta a la vall del Flequer

Talamanca:
Casa de les Tines o dels Tres Salts al riu Llobregat
Tina del Llobregat
Tina transformada a la riera de Mura

Proposem a més una lectura imprescindible que ens permet gaudir d’un estudi seriós i en profunditat d’aquestes singulars construccions. També ens proposa uns itineraris de visita amb les corresponents descripcions d’aproximació: CONSORCI DE LES VALLS DEL MONTCAU. Tines a les Valls del Montcau, Farell Editors, 2005.

Tina transformada a la riera de Mura al terme de Talamanca
Talamanca - Tina transformada a la riera de Mura al terme de Talamanca


Aquesta tina, que es troba en condicions molt precàries, es troba a pocs metres de la Tina solitària descrita en un altre apartat d’aquest municipi, a peu del camí que segueix la riera de Mura. És un conjunt format per una tina també de planta circular i testimonis d’una altra construcció complementària. Quan visitem tines com la present encara es valora molt més el treball incansable i imprescindible que s’ha efectuat en els conjunts que avui en dia ja estan recuperats i restaurats.

Església de Sant Esteve de Vilarassa a Talamanca
Talamanca - Sant Esteve de Vilarassa a Talamanca


Església romànica situada a redós de la masia de Sant Esteve. És un temple d’una única nau de planta rectangular mot auster sense decoració exterior. L’element que fa l’edifici certament singular és el campanar d’espadanya o de paret amb dues obertures, al qual s’hi accedeix per unes escales exteriors laterals. Fou restaurada l’any 1994.
 

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Talamanca - Ajuntament
On Menjar a Talamanca (Restaurants)
On Dormir a Talamanca
Serveis Turístics a Talamanca
AMIC - Generalitat de Catalunya - Fas 6 anys (lateral esquerra tot el web)
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Diputació Barcelona (tots els portals) 2020
Moja - Cavas Hill
Diputació de Lleida - Ara Lleida Diputació de Lleida - Patronat de Turisme Patronat de Turisme de Girona Diputació de Barcelona Diputació de Barcelona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona - Terres de l´Ebre amic, mitjans d´informació i comunicació OJD 
festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web