Municipis senyalitzats amb QR. Visita autoguiada
A cau d�orella

Altres llocs per visitar

SANTA MARIA DE FANALS D’ARO

Castell-Platja d’Aro - Santa Maria de Fanals


A partir del segle XVI el poblament es va ampliar al lloc de Fanals d’Aro, més prop del mar, mentre que Fanals d’Amunt es quedà reduït a un grup de masos dispersos per la muntanya. Aquesta situació es va confirmar al segle XVIII quan es va reduir el perill dels atacs dels pirates berberiscs. Això va provocar la necessitat de construir una nova església a Fanals d’Aro, al lloc on ja n’hi havia una ja des del 1585, i aixecar-la com a parroquial. L’antiga parroquial de Sant Marc de Fanals d’Amunt passà a sufragània. El temple és un edifici bàsicament del segle XVIII, amb un campanar inacabat.

MUSEU DE LA NINA A CASTELL D’ARO

Castell-Platja d’Aro - Museu de la Nina


"Està situat al nucli antic de Castell d’Aro, a les dependències on abans es trobava l’Ajuntament. La idea de crear el Museu de la Nina, inaugurat l’any 1997, va sorgir arran de la donació de nines que va realitzar Josefina Teixidor. Teixidor va començar la seva col·lecció de nines fa uns trenta anys, amb el desig de donar a conèixer la nina com a un instrument més de la cultura de la humanitat. Instrument mitjançant el qual diferents països i pobles expressaven la seva forma de viure i els seus costums.

Al primer pis del Museu també s’hi pot contemplar la col·lecció privada de Neus Borrell, de gran valor museístic. El Museu s’ha especialitzat en nines de diferents països, en consonància amb el cosmopolitisme del municipi. Amb la finalitat de mostrar les seves diferències segons l’origen i els materials de fabricació, l’exposició està ordenada segons el país de procedència de cada nina. S’hi poden trobar nines de ceràmica, palla, cartró-pedra, fusta, plàstic, roba, pell, marfil i fins i tot de banya d’animal o closca de coco. Un altre grup està compost per les nines que destaquen per la seva qualitat. També s’hi troben peces creades exclusivament per a col·leccionistes, que han estat cedides per les cases comercials de les marques Barbie i D’Antón. El Museu de la Nina es pot visitar en entrada lliure i gratuïta estiu i hivern i també s’inclou en el marc de la visita guiada del nucli antic de Castell d’Aro", segons es descriu a la web de l’ajuntament www.platjadaro.com/cat/nina.asp . També podeu consultar l’apartat Museus de Turisme Cultural d’aquest mateix web.

SANTA MARIA DE PLATJA D’ARO

Castell-Platja d’Aro - Santa Maria de Platja d’Aro


La seva construcció és contemporània com ho constaten els seus paraments. Va sorgir per donar servei al creixement poblacional de Platja d’Aro, el qual no disposava pròpiament de serveis religiosos catòlics.

SANTA MARIA DE FANALS D’AMUNT

El lloc de Fanals està citat des de l’any 1016 i tenia un església que ja consta com a parròquia des de l’any 1041. L’actual temple de Santa Maria de Fanals és també conegut com Sant Marc.

És un temple romànic que va perdre la categoria de parroquial en favor de Santa Maria de Fanals d’Aro; en aquest moment es va passar a restar sota l’advocació de Sant Marc. El 1749 fou declarada pel bisbe en ruïna. És un temple d’una única nau capçada a llevant per un absis amb decoració de bandes i arcuacions cegues, seguint la tipologia típicament llombarda

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Anunci no disponible
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Caves Vilarnau
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web