Altres llocs per visitar

PLAÇA DE BOUS
Hostalric - Plaça dels Bous

Hostalric - Plaça dels Bous
Hostalric - Plaça dels Bous

Situada a l’espai on finalitzava el clos emmurallat, la plaça de Bous constitueix la plaça més gran del poble. Com bé diu el seu nom, era un espai on es deixava momentaniament el bestiar en cas de passar pel poble, o també on si realitzaven fires relacionades amb el bestiar boví.
Cal dir que al número 3 del carrer Major, just al costat de la plaça, hi havia una ferreria on ferraven els cavalls. El fet que Hostalric estés situat entre Girona i Barcelona el convertia en lloc de pas obligat, i també en lloc privilegiat. Tot viatger que necessités ferrar l’animal tenia lloc per a ferrar-lo i també per esperar-se i reposar.
És important fer esment que a la casa on hi havia la ferreria hi va néixer un fill predilecte de la vila. El bisbe Codina, restes del qual romanen incorruptes a la catedral de Las Palmas, està actualment en tramits per a la seva beatificació.

COVA DEL RELLIGUER
Hostalric - Cova del Relliguer

Hostalric - Cova del Relliguer
Hostalric - Cova del Relliguer

Hostalric - Cova del Relliguer

És una cavitat excavada a la roca, concretament a la gressa, utilitzada per les famílies jueves hostalriquenques per a realitzar les seves pregàries i reunions des dels segle XIV. A l’entrada es poden observar les pedres que formaven el marc de la porta. Aquesta condueix a un passadís que, a la vegada porta, després de 26 metres de recorregut, fins a una sala situada a 6 metres de profunditat. Aquest era el lloc on es reunien els jueus, principalment perquè era un espai dificilment atacable, ja que el passadís és realment estret i la seva obertura estava antigament flanquejada per dues torres de defensa.
El camí que porta a la cova, des del qual es poden contemplar unes excepcionals vistes de la vall del riu Tordera, condueix també al castell.

MINES
A profunditats entre els 10 i els 20 metres sóta terra trobem una xarxa de túnels de més de 3 quilòmetres de longitud, que condueixen de la zona amurallada fins les afores d’Hostalric. Sembla ser que aquestes galeries subterrànies van ser construïdes per escapar de la vila en cas de setge. No obstant això, foren utilitzades també com a canalitzacions d’aigua. Van ser construïdes anteriorment a les muralles i mitjançant el mètode àrab, és a dir galeries subterrànies entre diversos pous tapats, cada 50 metres. Avui en dia encara trobem diferents pous de ventilació i alguna de les sortides, a més de tot l’entramat de galeries.
 

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Hostalric - Ajuntament
On Menjar a Hostalric (Restaurants)
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Diputació de Lleida - Ara Lleida Diputació de Lleida - Patronat de Turisme Patronat de Turisme de Girona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona - Terres de l�Ebre amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web