Altres llocs per visitar

Embassament de Cavallers
Vall de Boí, La - Embassament de Cavallers
Vall de Boí, La - Embassament de Cavallers

L’embassament de Cavallers o Estanys de Tor, pertanyent a la conca fluvial de la Noguera Ribagorçana i amb una capacitat de 16 hectòmetres cúbics, fou construït l’any 1960. L’embassament té una superfície de 47 ha. Es troba a 1860 m d’altitud i la seva presa, de 70 m d’alçada i 360 m de longitud és del tipus anomenat de contraforts. En els anys 1996-2006 la mitjana de capacitat que ha presentat és de 10 hm cúbics o sia un 62,50% de la seva capacitat.

La Noguera de Tor
Vall de Boí, La - La Noguera de Tor

Vall de Boí, La - La Noguera de Tor

Al llac de Cavallers i la seva presa té origen el riu la Noguera de Tor, de 24 km de recorregut per la vall de Boí, travessant els municipis de Caldes de Boí, Erill-la-Vall, Barruera, Llesp i Castilló de Tor fins desembocar en la Noguera Ribagorçana en el terme del Pont de Suert. El cabal mitjà a Llesp és de 8,1 metres cúbics per segon. La seva conca ocupa una àrea de 239,9 km quadrats.

En el seu transcórrer rep les aigües de dos afluents: el riu de Sant Nicolau i el riu de Sant Martí.

En arribar a la zona planera transcorre paral·lel a un dels nuclis de la Vall de Boí, Barruera i és aquí on al seu redós el visitant pot gaudir d’un magnífic parc en el qual les famílies disposen d’espais d’esbarjo sempre a prop del so sempre rítmic i tranquil de les aigües que davallen poc a poc però sense pausa en recerca d’altres amics muntanya avall.

Vols rebre les nostres propostes setmanals?

Subscriu-te!

Envia aquest correu electrònic i rebràs comunicacions electròniques relacionades amb les activitats turístiques, culturals i amb els serveis i activitats que ofereix www.festacatalunya.cat

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Facebook Festacatalunya
Instagram
Vall de Boí, La - Ajuntament
Diputació de Lleida Diputació de Girona Diputació de Barcelona amic, mitjans d´informació i comunicació OJD 
festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web