Altres llocs per visitar

Cervera - Sant Antoni
ESGLÉSIA DE SANT ANTONI

Situada a tocar de la Universitat hi ha aquest temple neoclàssic concebut al segle XIII com hospital per a guarir el mal de foc (una malaltia causada per un fong del pa) i bastida finalment al segle XVIII. És l’edifici de construcció més heterogènia de tota la ciutat. La façana no és una excepció, amb dues cariàtides procedents d’un edifici desaparegut i relleus al.lusius al Sant Crist. Potser la peça més significativa és una admirable talla del Crist Crucificat del segle XIV que es venera a l’interior.
 

Cervera - Carreró de les bruixes
CARRERÓ DE LES BRUIXES

Unes escales que donen accés a la Sebolleria ens permeten de visitar el denominat carreró de les Bruixes, al qual també es pot accedir des del carrer Major.

 

Cervera - Sindicat
SINDICAT AGRÍCOLA

Si seguim cap al nord de la ciutat, arribem al passeig de l’Estació, testimoni d’una nova empenta urbanitzadora. Cal centrar la nostra atenció en un edifici singular: el Sindicat (1922). Obra de César Martinell, mostra els típics arcs parabòl·lics emprats en l’arquitectura gaudiniana. Es va concebre per allotjar els serveis de la cooperativa agrícola que volia abaratir els costos de consum i prescindir al màxim d’intermediaris, per tal que el pagès en sortís beneficiat. L’autor hi va destacar una alta torre que segons ell hauria de representar el treball, i la va equilibrar amb la del campanar que representaria la fe i les de la universitat, símbols, per a ell, de la ciència.

Cervera - Sant Pere del Gros
SANT PERE EL GROS

A 1 Km de la ciutat, per la L-214 que mena a Rocafort de Queralt, tot agafant un camí que surt a mà esquerra i un cop passat el rierol, trobem aquesta església romànica, antiga seu d’un priorat benedictí fundat pel monestir de Santa Maria de Ripoll. La seva singularitat radica en tractar-se d’un dels edificis romànics religiosos més monumentals de planta circular de Catalunya, possiblement aixecat tot aprofitant una inicial torre de defensa també circular. La coberta, amb cúpula, està deformada lleugerament al nord-est on s’adossa l’absis semicircular.

 

Vols rebre les nostres propostes setmanals?

Subscriu-te!

Envia aquest correu electrònic i rebràs comunicacions electròniques relacionades amb les activitats turístiques, culturals i amb els serveis i activitats que ofereix www.festacatalunya.cat

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Facebook Festacatalunya
Instagram
Cervera - Ajuntament
Diputació de Barcelona amic, mitjans d´informació i comunicació OJD 
festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web