La Garriga - Corpus 2024
El Pinell de Brai - Pinell Art, Fira d�Artesania 2024
Vinyols i els Arcs - Festa del Vi 2024

Altres llocs per visitar

CASTELL DE MONTORNÈS DE SEGARRA
Montornès de Segarra - Castell
Montornès de Segarra - Castell


D’aquest castell documentat des de l’any 1079 únicament en resten alguns vestigis ja que els seus paraments han estat aprofitats per construït la veïna església parroquial i d’altres cases del poble. Des de l’any 1181 estava sota la jurisdicció dels templers, vinculat a la propera comanda de Granyena. En extingir-se al segle XIV els templers va passar a mans dels hospitalers.

És magnífic constatar la seva estratègica situació, controlant un lloc de pas natural, amb unes extraordinàries vistes que li permetien disposar de comunicació visual amb els veïns castells de Verdú i de l’Ametlla.


NUCLI ANTIC DE MONTORNÈS DE SEGARRA
Montornès conserva aquells trets de població noble i ferrenya, de poble segarrenc amb un passat ric i intens que es constata en les seves façanes, en els seus portals i en l’amabilitat de la seva gent. Altívol, de cara a sol ixen, es resisteix a restar al marge de la modernitat i del progrés i fa de la seva història una bandera de futur. Es mereix una passejada tranquil·la i serena, es mereix escoltar les seves pedres i gaudir de la seva llum i netedat d’horitzó.

Montornès de Segarra - Nucli antic

Montornès de Segarra - Nucli antic
Montornès de Segarra - Nucli antic

Montornès de Segarra - Nucli antic
Montornès de Segarra - Nucli antic

Montornès de Segarra - Nucli antic
Montornès de Segarra - Nucli antic


MAS DE BONDIA DE MONTORNÈS DE SEGARRA
Poble situat dalt d’un turó habitat ja des de l’època ibèrica. És un nucli amb un únic carrer sense sortida al qual s’hi accedeix a partir d’una gran portalada. És una vila closa ben resguardada en la qual les mateixes cases feien la funció de muralla o a l’inrevés, els murs de la muralla s’utilitzaven com a paret posterior dels habitatges. Hi ha una església neoclàssica encarada al nord dedicada a Sant Bartomeu, testimoni d’un temple anterior al segle XIV del qual es poden veure carreus, alguns dels quals estan decorats, incrustats en diversos murs del poble.
 

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Municipis senyalitzats amb QR. Visita autoguiada
A cau d�orella
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web