Municipis senyalitzats amb QR. Visita autoguiada
A cau d�orella

Altres llocs per visitar

Pont de Suert, El - Sant Fruitós de Perves
Pont de Suert, El - Sant Fruitós de Perves
SANT FRUITÓS DE PERVES
Església del poble de Perves, fins l'any 1970 adscrit al municipi de Viu de Llevata. Documentat des de l'epoca medieval és un temple d'una nau, amb la porta d'accés molt simple, amb un arc de mig punt i un òcul com a obertura principal. Destaca el campanar de planta quadrada culminat amb un perímetre octogonal irregular.

Pont de Suert, El - Santa Maria del Pla de Corruncui
Pont de Suert, El - Santa Maria del Pla de Corruncui
SANTA MARIA DEL PLA DE CORRONCUI
El temple original es troba en ruïnes i alguns elements d’aquest temple romànic es van aprofitar per construir l’actual església del Pla de Corroncui. Aquest fet es constata a la façana del nou temple que es va bastir amb elements de la façana de ponent de la romànica i la portalada que aprofita els dos capitells que la emmarquen i unes dovelles que ressegueixen la portalada decorades amb formes d’escacs.

Pont de Suert, El - Santa Cecília de Gotarta
Pont de Suert, El - Santa Cecília de Gotarta


SANTA CECÍLIA DE GOTARTA
En el període medieval l’església d’aquest poble estava dedicada a Sant Miquel. L’actual temple és una construcció senzilla, exempta amb un campanar de torre.

Pont de Suert, El - Sant Esteve d’Igüerri
Pont de Suert, El - Sant Esteve d’Igüerri


SANT ESTEVE D’IGÜERRI
És una església amb testimonis romànics, d’una única nau capçada a llevant per un absis semicircular situada a la Planella dels Ramaders. A l’angle sud-oest hi ha un campanar de torre i a l’angle sud-est una petita capella.

Pont de Suert, El - Sant Pere de Malpàs
Pont de Suert, El - Sant Pere de Malpàs


SANT PERE DE MALPÀS
L’església està documentada des del segle XII, malgrat l’actual temple és de factura molt més moderna. A la façana hi ha un relleu esculpit modern de la Mare de Déu de Núria.

Pont de Suert, El - Sant Martí de Llesp
Pont de Suert, El - Sant Martí de Llesp
SANT MARTÍ DE LLESP

L’actual edifici es va construir amb els materials procedents d’un temple romànic anterior. La portalada d’accés romànica, d’arc de mig punt està decorada amb una arquivolta bisellada, decorada amb capitells amb relleus vegetals i columnes, fou traslladada del seu lloc original al mur de migdia. Cal prestar atenció en el crismó encastat que hi ha damunt l’arc guardapols de la portalada.

Pont de Suert, El - Sant Esteve de Castelló de Tor
Pont de Suert, El - Sant Esteve de Castelló de Tor


SANT ESTEVE DE CASTELLÓ DE TOR 
Església citada des del segle XI. Malgrat el seu origen l’actual edifici és modern i destaca per la seva torre campanar adossada.

SANT ROMÀ DE CASÓS
És un temple romànic d’una única nau, culminada a llevant per un absis decorat amb arcuacions llombardes festes amb pedra tosca. La porta com ordenen els cànons, s’obre a migdia i disposa d’un arc de mig punt, realçat per una arquivolta decorada als angles que resten bisellats. A ponent trobem un campanar de paret amb dues obertures. Cal destacar el forrellat de ferro que segueix clarament una tradició de forja romànica.

SANTA EULÀLIA DE PERANERA
L’actual edifici, malgrat està documentat en època medieval, és un temple molt reformat, amb un campanar d’espadanya amb dues obertures.

SANT ESTEVE DE VENTOLÀ
És un edifici romànic, citat a la documentació des del segle XII, tot i que és possiblement anterior, d’una única nau culminada a llevant per un absis semicircular. Posteriorment a cada banda de la nau s’hi van afegir dues capelles de planta rectangular. La majoria de l’edifici és també d’èpoques posteriors, inclòs el campanar de planta quadrangular.

SANTA MARIA DE SARROQUETA
És una església romànica molt modificada al llarg dels segles, situada al poble de Sarroqueta o Sarroca de Barravés. És un temple d’una única nau amb capelles laterals. La planta inferior del campanar de planta quadrangular, actuava curiosament de porxo i que possiblement fou una primitiva porta d’accés.

SANTA MARGARIDA DE PERANERA
És un edifici romànic que s’aixeca damunt d’un esperó rocós dominant tota la vall de Peranera d’on pren el seu nom. Disposa d’una sola nau coberta amb volta de canó lleugerament apuntada, culminada a llevant per un absis semicircular.

SANT MARTÍ DE CASTELLARS
Aquesta església, també coneguda anteriorment com Sant Feliu, és un edifici amb antecedents romànics que al llarg dels segles s’ha modificat notablement, com ho constata el campanar de planta quadrangular. A l’interior es conserva una pica baptismal romànica, procedent possiblement d’algun altre temple. També destaca un forrellat que confima una tradició romànica de la forja conservada fins fa poques dècades.

SANT BARTOMEU D’ERTA
És un edifici romànic molt modificat d’una única nau amb absis sobrealçat. S’hi va afegir capelles laterals i la sagristia. A l’interior es conserva un petit retaule barroc datat l’any 1714.

SANT ROMÁ DE MASSIVERT
Edifici romànic molt rústic i de construcció molt simple, d’una sola nau, capçada a llevant per un absis semicircular sense decoració. Conserva una campanar d’espadanya amb dues obertures.

SANT SADURNÍ D’ESPERAN
Església romànica d’una única nau coberta amb volta de canó culminada a llevant per un absis semicircular. Segles després de la seva construcció inicial se li van afegir dues capelles laterals al sud. A ponent s’obre la porta d’accés actual i una singular finestra, damunt la qual s’alça el campanar d’espadanya amb dues obertures.

SANT ISCLE I SANTA VICTÒRIA DE GIRONELLA
És un temple romànic de construcció molt senzilla d’una única nau culminada a llevant per un absis semicircular. A l’interior, en el qual destaca un cor de construcció posterior, es conserva un magnífic retaule barroc.

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Anunci no disponible
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Caves Vilarnau
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web