AMIC - Risc de rebrot al teu municipi

Altres llocs per visitar

Arxiu Arbocenc
Arboç, L’ - Arxiu Arbocenc
Arboç, L’ - Arxiu Arbocenc

L’Arxiu Arbocenc i el Centre d’Estudis Locals i Comarcals ocupen un antic edifici de planta baixa, pis i golfes. Hi destaca el seu portal adovellat d’arc de mig punt, restaurat, i el finestral motllurat de la planta baixa, amb ampit, brancals i llinda de pedra, en la qual hi ha gravada la data de 1689.

Auditori
Arboç, L’ - Auditori
L’edifici de l’Auditori del Museu , abans Ca la Quica , és una obra del segle XVI de planta baixa annexada a la casa de Can Rosell que alberga el Museu de Puntes de Coixí i Casa de Cultura. A la façana destaca el seu portal adovellat d’arc de mig punt emmarcat per un arc apuntat, probablement corresponent a l’edifici anterior a l’obra del portal actual. Al costat de la portalada hi ha una finestra rectangular amb reixa de ferro forjat. Una finestra geminada seria també testimoni d’una construcció anterior de majors dimensions que l’actual. L’auditori pròpiament dit és una instal·lació de nova factura dotada d’equipaments moderns per a l’ús de l’espai com a tal.

Cal Pepet Punet
La casa de Cal Pepet Punet o Cal Manso és un edifici entre mitgeres de tres plantes remodelat a finals del segle XIX o començaments del XX, incorporant a la seva estructura elements que remunten els orígens de la casa com a mínim al segle XVII. L’acabat de la façana imita els carreus amb la tècnica de l’estuc.
Arboç, L’ - Cal Pepet Punet
Arboç, L’ - Cal Pepet Punet

A la planta baixa trobem una portalada adovellada d'arc de mig punt amb una finestra rectangular de llinda, amb un interessant escopidor de pedra i una bonica reixa de ferro forjat. Al primer pis hi ha una finestra de les mateixes característiques, amb una llinda on hi ha gravada la data 1661. Al seu costat, i sobre la portalada, hi ha una finestra rectangular dividida per dues columnetes de secció quadrada de pedra que aguanten una important llinda. Al segon pis hi ha una galeria amb quatre arcs de mig punt, suportats per unes columnes i capitells similars als del primer pis. Remata l’edifici un ràfec sostingut per mènsules i un coronament emmerletat.
Arboç, L’ - Cal Pepet Punet
Arboç, L’ - Cal Pepet Punet


Creu Plaça Mossèn Gaietà Viaplana
Arboç, L’ - Creu de la Plaça de mossèn Gaietà Viaplana
A la plaça Mossèn Gaietà Viaplana o plaça davant l’església parroquial hi ha una creu amb una inscripció en recordança dels luctuosos fets de 1936.
Font centenari de la portada d’aigües
En motiu del centenari de la portada d’aigües a la vila, el 1978 es va erigir la Font del Centenari , una font de tres brocals de bronze de cap de lleó ubicats en tres edícules. Dessota el brocal del mig hi ha l’escut truncat de la població, ocupant les barres de l’escut de Catalunya (l’Arboç era vila reial) la meitat superior i un arboç a la meitat inferior.
Arboç, L’ - Font del centenari de la portada d’aigües

Al costat de la font s’erigí una placa commemorativa de bronze amb el retrat de Josep Gener en un medalló circular recordant el fet històric. La placa consta com a “homenatge a Josep Gener i Batet i socis fundadors ”.
Arboç, L’ - Font del centenari de la portada d’aigües


Monument a la Puntaire
El monument a la Puntaire que trobem en una de les rotondes de la carretera N-340 a l’entrada de la població, és una escultura en bronze, obra de l’artista Joan Tuset i Suau , que va ser inaugurada el 2005 en motiu de la celebració de la trobada de puntaires de la fira de Santa Llúcia.
Arboç, L’ - Monument a la Puntaire

L’obra representa una puntaire amb el seu coixí recolzat damunt d’un arboç. Hem de destacar la tradició de les puntes de coixí a la població al menys des del segle XVIII, amb el seu màxim esplendor a final del segle XIX. Aquesta tradició encara viva a l’Arboç té com a exponent el seu museu dedicat a les puntes de coixí.

Monument a l’Abat Escarré
El monument a l’abat Escarré el va dissenyar Esteve Cruanyes Oliver el 1978, que també va dissenyar la Plaça de la Badalota (1964) o la façana de la Casa de la Vila (1969). El monument és un bloc prismàtic monolític que presenta una imatge en relleu de l’abat a la part frontal. Al costat esquerre s’hi pot llegir la següent inscripció: “la vila/de l’arboç/al seu/fill il·lustre/dom AURELI Ma./ESCARRÉ/ abat/de montserrat/15 abril 1908/21octubre 1968 “ i al costat dret: “que el senyor/accepti/la nostra voluntat/i els nostres sacrificis/per una Catalunya/més cristiana/i més/responsable ”.
Arboç, L’ - Monument a l’Abat Escarré


Vil·la Teresa
Vil·la Teresa és una torre unifamiliar de planta baixa aixecada per una planta semisoterrani. Les façanes dibuixen una gran simetria aconseguida amb la combinació de franges horitzontals amb colors verdosos i una reproducció d'un aparell de maons.
Arboç, L’ - Vil·la Teresa

De totes les seves obertures cal destacar la tribuna semicircular de la façana principal i els dos porxos laterals, tots tres suportats amb columnes de secció quadrada i coronats per capitells amb motius vegetals -una mena d'ordre compost-.
Arboç, L’ - Vil·la Teresa
Arboç, L’ - Vil·la Teresa

L’edifici presenta coberta a quatre aigües que arrenca d’un ràfec coronat per motius vegetals de pedra, entre els que destaca el medalló circular central de la façana principal amb el nom de la casa. A la part central de la coberta hi ha un terrat pla, tancat per una bonica baraneta de ferro forjat i unes xemeneies amb barret piramidal, sobre el què s'eleva un penell de ferro forjat. A la part davantera del jardí, unes fileres de plàtans porten cap a l'antiga cotxera. Cal fer esment també de la tanca de la façana principal amb pilastres quadrades coronades per florons de pedra i barana de ferro forjat de línies molt fines.

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Arboç - Ajuntament
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Diputació Barcelona (tots els portals) 2020
Diputació de Lleida - Ara Lleida Diputació de Lleida - Patronat de Turisme Patronat de Turisme de Girona Diputació de Barcelona Diputació de Barcelona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona - Terres de l´Ebre amic, mitjans d´informació i comunicació OJD 
festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web