Altres llocs per visitar

LES SALINES DE LA TRINITAT A LA PENÍNSULA DE LA BANYA
Sant Carles de la Ràpita - Salines de la Trinitat a la península de la Banya
Sant Carles de la Ràpita - Salines de la Trinitat a la península de la Banya

Sant Carles de la Ràpita - Salines de la Trinitat a la península de la Banya
Sant Carles de la Ràpita - Salines de la Trinitat a la península de la Banya


Les salines de la Trinitat estan situades a la costa de dins de la península de la Banya. Sembla que ja s’explotaven en època musulmana i durant centúries van estar després vinculades a la família Oliver la qual s’encarregava de la seva explotació. L’explotació de les antigues salines fou substituïda per unes de noves que ocupen prop d’un miler hectàrees.

A la costa de fora de la Banya i enfront de les salines trobem un dels fars que senyalitzen la presència de la petita península.


CONVENT DE SANTA MARIA DE LA RÀPITA DE MONGES SANJOANISTES
Sant Carles de la Ràpita - Convent Santa Maria Ràpita de monges sanjoanistes
Sant Carles de la Ràpita - Convent Santa Maria Ràpita de monges sanjoanistes

Sant Carles de la Ràpita - Convent Santa Maria Ràpita de monges sanjoanistes


Els ordres militars són ordres religiosomilitars que es van crear a finals del segle XI per tal de anar a Terra Santa a protegir els pelegrins i també per lluitar contra aquest concepte tan ampli que es catalogava com els infidels.

Els més importants són el templers, els hospitalers i els del Sant Sepulcre. Més tard van aparèixer el teutònics a Terra Santa i a la península els de Sant Jaume (Santiago), Alcántara, Sant Jordi d’Alfama o Calatrava.

Els hospitalers d’Amposta compren el castell citat com castell de la Ràpita de Cascall, el territori i el monestir de la Ràpita l’any 1260 que pertanyia a Sant Cugat, el qual l’havia rebut de mans del comte Ramon Berenguer III l’any 1097, convertint-se en una compra molt important ja que sempre s’havia vist com una presència aliena dels dins context predominant dels hospitalers a la comarca del Montsià. Es coneix la gran activitat colonitzadora que va portar a terme Sant Cugat durant dècades, efectuant rompudes de terres, dictant cartes de poblament i construint sèquies..

La comanda hospitalera d’Amposta va establir una comunitat de monges sanjoanistes que provenien del monestir femení de l’ordre de Sant Joan de Jerusalem de Santa Maria de Sixena situat a Villanueva de Sigena (província d’Osca). Van patir diversos saqueigs de pirates, motiu pel qual van rebre el 1327 la protecció reial. El 1579 la constant inseguretat va fer que les monges es traslladessin a Tortosa.


LES MUSCLERES
Sant Carles de la Ràpita - Les Muscleres


A les badies naturals dels Alfacs i el Fangar alberguen al seu interior les denominades muscleres, on es cultiven a les batees, musclos i ostres . És una important explotació de mol·luscs a partir de veritables granges marines que són avui en dia una molt important font econòmica. El visitant pot gaudir de propostes de visita amb degustacions de productes del mar, tot visitant les muscleres, la badia dels Alfacs i les Salines de la Trinitat.

Es tracta d’una ruta guiada, navegant en vaixell per la costa de Sant Carles de la Ràpita, arribant a la Punta de la Banya i Barra del Trabucador (zona privilegiada per a l’avistament d’aus tant autòctones com migratòries) i creuant la Badia, arribarem a la batea anomenada La Caseta del Parrillo. Desembarcarem en aquesta plataforma on es realitza una explicació de la història, el cultiu i les fases de producció tant del musclo com de l’ostra, per a més tard realitzar la degustació, primer d’ostres i després de musclos, tot acompanyat amb cava.


LA GLORIETA
Sant Carles de la Ràpita - La Glorieta


Edifici construït al segle XVIII destinat a ser un mirador sobre el mar, tot i que mai es va finalitzar. Es tracta d’un petit edifici circular amb obertures amb arcs de maó flanquejats per columnes. El projecte preveia la coberta amb cúpula. Avui en dia ha perdut la seva magnífica situació i la vista que des del lloc es tenia sobre tota la contrada degut que enfront s’hi va construir els edificis coneguts com el Grup Escola Vell. Està declarada des del 1982 Monument Històrico-Artístic.

 

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Anunci no disponible
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Cellers i Caves del Penedès
Tornen les Calçotades 2021-2022
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web