Altres llocs per visitar

CAL SERAFÍ
Torredembarra - Cal Serafí

Torredembarra - Cal Serafí
Torredembarra - Cal Serafí


Edifici residencial d’època barroca, que trobem al carrer Ample .És un edifici de planta baixa, pis i golfes, amb balcons d’arc rebaixat i llindes de pedra, al primer pis, envoltats d’esgrafiats que imiten elements arquitectònics, amb flors i representacions figurades.

ANTIGA CASA DE LA VILA
Torredembarra - Antiga Casa de la Vila


A la plaça de la Vila trobem l’edifici de l’antiga Casa de la Vila, datat el 1791 com consta en la data gravada al portal, sota un escut de la vila esculpit. És un edifici de planta i dos pisos amb finestres i emmarcades amb llindes de pedra.

A la mateixa plaça, davant d’aquest edifici municipal hi ha un monument casteller, obra del torrenc Francesc Olivé, dedicat a la colla local, el Nois de la Torre, inaugurat l’1 de novembre de 1981.

Torredembarra, però, disposa d’un altre monument casteller, obra de l’autor local Carles Planas, dedicat a David Sànchez, l’anxaneta que perdé la vida carregant castells. Aquest monument es troba al carrer Pompeu Fabra i fou inaugurat el 17 de març de 1985.


HOSPITAL DE LA CARITAT PERE BADIA
Torredembarra - Hospital de la Caritat Pere Badia

Torredembarra - Hospital de la Caritat Pere Badia


Al carrer que porta el nom de Pere Badia, un indià enriquit amb el comerç a les colònies, concretament a Nova Orleans, trobem aquest edifici de finals del segle XVIII, d’estil barroc, que té el seu origen en la fundació per a l’assistència de malalts pobres de la vila. Actualment és seu de diferents serveis i un edifici annex fa les funcions de residència per a la gent gran. L’edifici s’estructura a l’entorn d’un gran pati com si d’un claustre es tractés. També cal destacar que compta una capella d’estil barroc.

VIL·LA ROMANA DEL MORO
Torredembarra - Vil·la romana del Moro


El jaciment, situat a peu del carrer Via Augusta, engloba dos establiments rurals diferents i successius: la primera vil·la, d’època tardorepublicana (segles II-I aC) s’enderrocà i sobre la plataforma que es formà es bastí una segona vil·la, construïda durant la dinastia julioclaudia i que perdurà fins a finals del segle II o començaments del III dC. Les restes més visibles corresponen a aquesta segona edificació, en especial a la seva zona de termes (frigidari) malgrat que moltes de les seves estructures que havien sobreviscut al llarg dels segles foren enrunades en èpoques recents. La planta respon a una vil·la organitzada a l’entorn d’un peristil. En el cantó oposat a aquestes restes de banys s’ubiquen les restes també d’uns banys corresponents al primer establiment, la vil·la tardorepublicana.

CAN BOFILL I OFICINA DE TURISME
Torredembarra - Can Bofill

Torredembarra - Oficina de Turisme


El clima i les característiques geogràfiques de Torredembarra han fet d’aquesta població una destinació d’estiuejants. Com a mostra d’això que diem trobem al final del passeig Marítim una de les primeres cases d’estiuejants, construïda seguint les línies imperants del noucentisme, que a l’actualitat acull la regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de la vila. A l’altre extrem de passeig també trobem un altre edifici d’aquestes característiques que avui és seu de l’Oficina de Turisme.

ESCULTURA ALFA I OMEGA
Torredembarra - Escultura Alfa i Omega


Torredembarra ha estat una vil·la des de sempre amb una enorme tradició marinera, on els pescadors, les xarxes, l’olor del peix acabat de pescar i els crits de la llotja es barregen donant vida i imprimint l’especial caràcter d’aquest originàriament port de pescadors. Recordant el seu passat i present de vida dedicada al mar, el 1999 Rafael Bartolozzi va col·locar la seva escultura de ferro “Alfa i Omega” precisament sobre la base que servia per traginar les barques de pesca, un monument que s’aixeca més de deu metres, restant com un far en mig de les aigües.

FAR
Torredembarra - Far

Torredembarra - Far

Torredembarra - Far


El far és testimoni viu de l’activitat marinera d’aquest port. L’actual far és obra del castellonenc Josep LLinàs i data de 1 de gener de l’any 2000, data simbòlica en ser la primera del segle XXI. És una torre octogonal de 38 metres d’alçada coronada per un mirador cobert amb voladís d’acer recobert amb xapa de bronze sota la llanterna. El seu abast lumínic es de 29 milles. Molt probablement és el més alt de Catalunya.

ESCOLA ANTONI ROIG
Antoni Roig Copons fou un torrenc dels que anar a comerciar amb Amèrica els enriquí de tal manera que al morir deixà un llegat en diners per un valor de 14.000 lliures, per la qual cosa es constituí un patronat per vetllar per la construcció de l’edifici de l’escola i dotar-la de mestres, fent així possible l’acompliment d’una de les voluntats del finat, l’altra era donar una dot a les donzelles pobres casadores.

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Cellers i Caves del Penedès
Tornen les Calçotades 2021-2022
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web