Altres llocs per visitar

ÇÒ DE PORTOLÀ I CAPELLA DE SANT ANTONI DE PÀDUA
Arties - Capella de Sant Antoni de Pàdua

Arties - Capella de Sant Antoni de Pàdua
Arties - Capella de Sant Antoni de Pàdua


Çò de Portolà és un edifici en forma de torre de defensa del segle XVI amb barbacana a la part alta i coberta piramidal, encara que l’edifici es va acabar de construir el 1678 tal com consta a la llinda de la capella familiar, amb un bell retaule policromat dedicat a Sant Antoni i on hi ha esculpit l’escut d’armes familiar.

Arties - Capella de Sant Antoni de Pàdua

Gaspar de Portolà i Pont , fou armat cavaller pel rei Felip IV l’any 1664 en reconeixement dels seus serveis i mèrits, i l’any següent Carles II li concedia escut d’armes i el proclamava noble, amb el títol de baró de Castellnou de Montsec. El seu besnét Gaspar de Portolà i de Rovira –el retrat del qual presideix una de les sales d’aquesta torre- fou el governador i comandant de l’expedició que va prendre possessió de Califòrnia l’any 1770 en nom del rei espanyol Carles III.

Utilitzant com a base aquest històric edifici, vers l’any 1970 es construí l’actual Parador de Turisme d’Arties que porta el nom d’aquest insigne personatge que fou el descobridor de Califòrnia.

Arties - Çò de Portolà
Arties - Çò de Portolà

Arties - Çò de Portolà


ETH TARO
Arties - Eth, Taro
Arties - Eth Taro


Aquesta obra realitzada en bronze està dedicada a la Hèsta deth Taro d’Arties és obra de l’escultor i pintor Guillem Molinàs. És un homenatge que l’Ajuntament de Naut Aran va dedicar a una de les festes més singulars de tota la Val. Uns dies abans de la nit de Sant Joan un grup d’homes del poble van a cercar un gran avet; un cop seleccionat se li treu l’escorça i se li fan entrar uns tascons de fusta per esberlar-lo i que així pugui cremar amb més facilitat. El Taro, com es coneix a aquest arbre, es planta a les afores de la població. La nit del 23 de juny s’encén i quan està ja força cremat s’arrossega amb unes cordes per tot el poble fins arribar a l’Ajuntament. Els joves salten pel damunt al ritme de la música. La festa i la tradició es renova any rera any en recerca del passat ancestral.

Arties - Eth Taro

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Cellers i Caves del Penedès
Tornen les Calçotades 2021-2022
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web