Foment Cultural i Artístic de Molins de Rei

Visita Virtual

PODEU VISITAR-LO VIRTUALMENT EN 360º


Molins de Rei - Foment Cultural i Artístic
Molins de Rei - Foment Cultural i Artístic

“Edifici d’ús social que va ser construït l’any 1921 després de la creació de l’entitat, l’any 1920, amb motiu de la fusió de diverses associacions per la voluntat d’un sector de la societat de la vila de disposar d’un local on relacionar-se i d’esbargiment per a les seves activitats socials i culturals. L’associació comptava, en els seus inicis, amb diverses seccions; la que li va donar més popularitat va ser la de teatre gràcies a l’Estudi d’Art Dramàtica. Encara que actualment s’anomena Foment Cultural i Artístic, en un primer temps era conegut per Foment Agrícola, Comercial i Industrial, i el seu impuls s’entén dins del context d’uns anys, sobretot entre final del segle xix i principi del xx, caracteritzats per la proliferació d’entitats associatives.

Des del punt de vista artístic, l’edifici es pot situar dins la influència formal del neoclassicisme, encara que en aquesta època ja presentava una certa llibertat en l’ús dels elements decoratius. Dins dels espais que acull al seu interior destaquen la sala del cafè i el teatre a la italiana, amb un original sistema de platea basculant que permet adaptar-ne la inclinació a les necessitats de l’espectacle. En la restauració de final del segle xx es va incorporar el treball pictòric de Jordi Pedrola a la cúpula del cafè i al sostre del teatre.”

Extret de www.turismeamolinsderei.cat 

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Molins de Rei - Ajuntament
Santa Fe del Penedès - Cava Forns Raventós
Moja - Cavas Hill
Diputació de Lleida - Ara Lleida Diputació de Lleida - Patronat de Turisme Patronat de Turisme de Girona Diputació de Barcelona Diputació de Barcelona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona - Terres de l´Ebre amic, mitjans d´informació i comunicació OJD 
festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web