Fira Modernista de Terrassa

Propera edició: 10/05/2024 a 12/05/2024

Terrassa - Fira Modernista


Terrassa, capital del Modernisme Industrial

Terrassa ha conservat, recuperat i preservat un extens patrimoni modernista en forma de fàbriques, residències o antics magatzems industrials que obren les seves portes i es mostren en tot el seu esplendor durant la Fira Modernista, que la ciutat celebra cada primavera. Un esdeveniment que convida als i les visitants a endinsar-se dins aquest període històric i convertir-se en autèntics protagonistes d’un viatge en el temps per conèixer com era i com es vivia a la ciutat de finals del segle XIX i principis del segle XX.

Desfilades de vestits modernistes, vehicles d’època, mercats d’artesania i alimentació, espectacles de recreació històrica, artístics, visites guiades, jornades de portes obertes a alguns dels edificis i elements patrimonials més importants de la ciutat  o tallers vinculats al modernisme són algunes de les propostes que ofereix la programació.

Terrassa, capital del modernisme industrial ens convida a descobrir i a gaudir  del seu extraordinari patrimoni modernista a través de la que està considerada com la gran festa del modernisme a Catalunya: La Fira Modernista de Terrassa.

Les persones que visitin aquests dies Terrassa tindran l’oportunitat de reviure com era la societat de fa més d’un segle a través de recreacions dels oficis tradicionals i artesanals, realitzant rutes pels principals edificis modernistes de la ciutat, visitant exposicions o gaudint de la cultura popular i dels espectables programats. Un conjunt d’activitats que fan que porten els i les visitants a viure la màgia i l’encant d’una festa que els terrassencs i terrassenques omplen de vida i de color amb els seus vestits d’època.

Aquest any, la cita amb la Fira Modernista de Terrassa serà el cap de setmana del 11 i 12 de maig amb una programació que supera les 300 activitats repartides per diferents espais situats al voltant del patrimoni industrial i modernista i pensades per a tot tipus de públic. De les recreacions històriques a les proves esportives d’època, passant pels espectacles infantils, els mercats artesanals i alimentació o la música, el teatre i la gastronomia. Tot plegat a l’entorn d’una Fira Modernista que  s’ha convertit en una cita de referència dins i fora de Catalunya.

La Indústria Tèxtil, protagonista

La Fira Modernista de Terrassa d’aquest any estarà dedicada a la indústria tèxtil. Durant l’època del modernisme, Terrassa, com moltes altres ciutats, va experimentar una transformació que va afectar tots els àmbits de la vida dels seus habitants. La ciutat del tombant de segle XIX al XX era un referent europeu de la indústria tèxtil amb prop de 16.000 habitants i on les industries tèxtils eren el motor econòmic d’una ciutat florent.

Un desenvolupament econòmic i industrial que va anar acompanyat d’una gran fascinació i interès cultural que va acabar configurant el paisatge urbà, destacant la bellesa i la qualitat arquitectònica de les construccions destinades a allotjar la indústria llanera a Terrassa. Lluís Muncunill l'arquitecte d’alguns dels edificis més singulars de l'època va deixar la seva empremta personal en la ciutat. La implementació de la indústria tèxtil a Terrassa va ser clau en el desenvolupament d'una societat canviant. El llegat que prové d'aleshores s'ha convertit en un valuós patrimoni amb autèntiques catedrals de la indústria on destaca el Vapor Aymerich, Amat i Jover actual seu del Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya.

Així, la XXI edició de la Fira Modernista de Terrassa sumarà diferents activitats vinculades a la descoberta d’espais fabrils on la programació es vertebrarà per a fer conèixer la Terrassa del 1900 des de múltiples perspectives. Unes propostes que acompanyaran l’ampli ventall d’activitats que conformen un programa que permetrà els i les visitants fer immersió dins l’ànima modernista  de la «Ciutat de les Xemeneies».

MÉS INFORMACIÓ i tota la programació a la pàgina web (enllaç)

Terrassa - Fira Modernista (Foto: Ajuntament de Terrassa)
Terrassa - Fira Modernista (Foto: Ajuntament de Terrassa)
Terrassa - Fira Modernista (Foto: Ajuntament de Terrassa)
Terrassa - Fira Modernista (Foto: Ajuntament de Terrassa)

Terrassa - Fira Modernista (Foto: Ajuntament de Terrassa)
Terrassa - Fira Modernista (Foto: Ajuntament de Terrassa)
Terrassa - Fira Modernista (Foto: Ajuntament de Terrassa)
Terrassa - Fira Modernista (Foto: Ajuntament de Terrassa)

 

Població: Terrassa

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Municipis senyalitzats amb QR. Visita autoguiada
A cau d�orella
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web