Fira de Sant Lluc d'Olot

Propera edició: 18/10/2018 a 21/10/2018
Olot - Fira de Sant Lluc (Foto: IMPO)
Olot - Fira de Sant Lluc (Foto: IMPO)


La Fira de Sant Lluc d’Olot data de l'any 1315 i el seu origen va ser la ramaderia, vinculada als moviments transhumants dels ramats. En l’actualitat és una fira de caràcter multisectorial i es celebra al centre d’Olot, amb 14 espais firals i més de 130 activitats complementàries.

Tot i que la fira té lloc el cap de setmana més proper al 18 d’octubre, aquest mateix dia es manté la tradicional Fira Ramadera, amb mostres d’animals (ovelles, cavalls, vaques...) en la qual les transaccions dels ramaders s’efectuen encara amb la seriositat que se’ls atribueix històricament.

Olot - Fira de Sant Lluc (Foto: IMPO)
Olot - Fira de Sant Lluc (Foto: IMPO)
Olot - Fira de Sant Lluc (Foto: IMPO)
Olot - Fira de Sant Lluc (Foto: IMPO)

Olot - Fira de Sant Lluc (Foto: IMPO)
Olot - Fira de Sant Lluc (Foto: IMPO)
Olot - Fira de Sant Lluc (Foto: IMPO)
Olot - Fira de Sant Lluc (Foto: IMPO)
 
Espectacles

La Fira de Sant Lluc 2017 estrena les ubicacions de diferents activitats. Les obres de remodelació del Firal han fet canviar de lloc del Mercat d’artesania que habitualment s’instal·lava al Passeig d’en Blay. El cap de setmana del 14 i 15 d’octubre, les parades d’artesania es podran trobar al carrer dels Sastres. També canvi el lloc de la Fira Ramadera que el proper 18 d’octubre tornarà a la plaça de braus. A l’interior i al costat de la plaça, s'hi podrà veure bestiar boví, oví, cabrum i equí, a més d'una exposició agrícola i forestal i parades relacionades amb el món agrícola. El mateix dia al sector del Firalet, plaça Balmes i carrers adjacents hi haurà el mercat extraordinari de roba.

Les activitats familiars de Sant Lluc també tindran un nou escenari. Dissabte 14 d’octubre a la tarda a la plaça Campdenmàs hi haurà el concert de Damàris Gelabert. Diumenge 15, al mateix espai, el grup de Parranda oferirà l’espectacle Gresca Fresca.

Per primera vegada, Sant Lluc incorpora una Fira de col·leccionisme de figures de Playmobil. Es trobarà a la Plaça del mig el cap de setmana del 14 i 15. Pel que fa a la resta de programació es manté la 8a Fira del Vehicle d'Ocasió al Firalet, la Fira del Disc a les voltes de la plaça Clarà, la plaça Major acollirà la Fira d'Entitats que comptarà amb la participació d'una vintena d'entitats i associacions de la comarca. També hi haurà una trobada gegantera i cercavila organitzada per Almogàvers Garrotxins per commemorar el 20è aniversari de la penya i la trobada de puntaires organitzada per Òmnium Garrotxa.

Una altra de les novetats d’aquest any és que la Fira del Dibuix tindrà lloc el dissabte 14 d’octubre. El Patronat ha decidit traslladar la Fira al dissabte més proper a Sant Lluc i incorpora novetats al certamen que, aquest any arriba a la 62a edició. Aquest any els artistes que han volgut participar-hi han de fer-ho per selecció. Els autors interessats han hagut de fer arribar la seva sol·licitud al Patronat que, després de la selecció corresponent, està tancant el llistat d’artistes que exposaran les seves obres sota les voltes de la Plaça Clarà.
 

 

Centre informacio 1

Població: Olot

Vols rebre les nostres propostes setmanals?

Subscriu-te!

Envia aquest correu electrònic i rebràs comunicacions electròniques relacionades amb les activitats turístiques, culturals i amb els serveis i activitats que ofereix www.festacatalunya.cat

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Facebook Festacatalunya
Instagram
Olot - Ajuntament
Olot - Agenda Olot
Diputació de Lleida Diputació de Girona Diputació de Barcelona amic, mitjans d´informació i comunicació OJD 
festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web