Fira de Sant Lluc d'Olot

Propera edició: 08/10/2022 a 09/10/2022
És entrada la tardor quan arriba la Fira de Sant Lluc a Olot, la fira amb més història de la ciutat. Data de l'any 1315 i el seu origen va ser la ramaderia, vinculada als moviments transhumants dels ramats.
Aquest any, i després d'un any de descans a conseqüència de la pandèmia de la COVID-19, ens tornarem a veure el 16 i 17 d'octubre.
 
Ara Sant Lluc és una fira de caràcter multisectorial amb 3 eixos principals: la ramaderia (l'origen de la fira i que enguany acollirà la fira de bestiar, productors i activitats relacionades a la zona del Firal), el dibuix (amb la 66a edició de la Fira del Dibuix a la plaça Clarà i activitats artístiques) i el vehicle (amb la 11a edició que acollirà vehicles d'ocasió al Firalet). La Fira de Sant Lluc se celebra al centre d'Olot amb altres espais firals com mercat d'artesania, mercat de col·leccionisme i andròmines, mercat de roba, etc.
A més s'hi compten més de 90 activitats complementàries a la fira com la trobada de puntaires, un concert familiar el diumenge a la tarda o el Tastajocs.
 
Amb totes aquestes activitats i molt més, ens veiem a la Fira de Sant Lluc 2021, el 16 i 17 d'octubre.
Reserva't la data!

Olot - Fira de Sant Lluc


La Fira de Sant Lluc 2021 tindrà lloc els dies 16 i 17 d’octubre i mantindrà l’activitat al centre de la ciutat amb 11 espais i més de 50 activitats previstes.

Aquest any, com ja es va fer en la darrera fira del 2019, la Fira ramadera, el mercat extraordinari de roba i la Fira del Dibuix se celebraran en cap de setmana i al centre de la ciutat. La Fira ramadera, que data de 1315, es podrà visitar els dies 16 i 17 d’octubre al Firal petit. Hi haurà exposats una trentena de corrals de bestiar boví, oví, cabrum, equí i aviram, alhora que es podrà comprar directament als ramaders, situats al Firal, el producte derivat (formatge, carn, embotits, ous...). A més, enguany hi haurà representació de vaques gascones com a raça convidada, acompanyada de productors del territori de L’Ariège (regió de l’Occitània).

El dissabte 16 d’octubre tindrà lloc el mercat extraordinari de roba a la plaça Balmes i carrer adjacents, amb una cinquantena de parades de roba i complements, així com a la plaça de Josep Clarà se celebrarà la 66a edició de la Fira del Dibuix on els pintors que exposaran i vendran els seus dibuixos al llarg de tot el dia. El Patronat de la Fira del dibuix d’Olot, l’entitat organitzadora de la Fira del Dibuix, organitza també activitats artístiques dirigides a totes les edats que es portaran a terme durant el dissabte en el marc d’Olot Dibuixa. Per tancar el primer dia de fira, a les 20 hores a la plaça de Braus, es podrà gaudir de l’últim concert de la gira “No em dona la gana” del grup Gertrudis. Les entrades es vendran a 5 euros a través www.olotcultura.cat a partir d’aquest 27 de setembre a les 11 hores.

Com a novetats principals d’aquest any, s’inauguren dos espais nous a la Fira: un pels més gurmets i un altre pels més petits, ambdós vinculats als orígens ramaders de la fira. Durant tot el cap de setmana, per una banda, es podrà gaudir d’un espai de jocs relacionats amb els animals de granja i de pagès, situat a la plaça U d’octubre; i, per l’altra, es podran degustar productes de pagès a l’Espai Tast, situat al capdamunt del Firal, tot descobrint el pernil artesà de la Garrotxa, l’art de les botifarres cuites, embotits fets amb ànec i poltre o el concurs de peltrucs de pagès, entre d’altres.

Per als infants, a més del nou espai de jocs d’Un dia a pagès, hi haurà també dos espais de jocs familiars en el marc del Tastajocs: un, al claustre del Carme, que consistirà en un laberint replet d’enigmes i misteris que caldrà resoldre per trobar el camí de sortida i l’altre, situat a la plaça Major, que es convertirà en una pista de cotxes de xoc ecològics el dissabte 16 d’octubre i que es transformarà en un divertit conjunt de jocs gegants d’animals fets amb materials reciclats i tallers creatius, el diumenge 17 d’octubre. Al llarg de tot el cap de setmana també es podrà gaudir d’atraccions infantils al passeig de la Muralla.

A la plaça de Josep Clarà on durant el dissabte 16 hi haurà hagut la Fira del Dibuix, al llarg del matí del diumenge 17 d’octubre s’hi celebrarà una trobada de 80 puntaires organitzada per Òmnium Garrotxa. A les 10 hores del mateix diumenge es podrà gaudir de la trobada de tractors antics i tractorada organitzada pel Motor Antic Garrotxa (MAG) que enguany sortirà del Firalet, mentre que la plaça Campdenmàs acollirà un doble ball del Porc i el Xai (a les 11 i a les 12 hores) a càrrec de l’AOAPIX, un element de la faràndula molt vinculat a la ramaderia de la comarca. Durant el dissabte 16 d’octubre, a la mateixa plaça Campdenmàs, el Club Infantil Ciclista Olot organitzarà una bike party, la festa de la bicicleta on es podrà provar gratuïtament diferents disciplines d’aquest esport com el trial, carretera i BTT.

Pel que fa a la resta d’espais de la fira i durant tot el cap de setmana, es manté la Fira del Vehicle d'Ocasió que arriba a la seva 11a edició amb dues empreses de maquinària de jardí i 7 concessionaris de la comarca que exposaran 80 vehicles al Firalet; el mercat d’artesania ubicat al Firal amb una cinquantena de parades alimentàries i no alimentàries i el mercat de creadors de La Iera amb 7 artesans de la comarca situats a Sant Esteve. El dissabte 16 d’octubre, al voltant de la plaça mercat, hi haurà el mercat de col·leccionisme i andròmines i la Fira del disc.

Finalment i durant tot el cap de setmana, hi haurà entrada gratuïta als museus de la ciutat i els comerços obriran les portes també el diumenge 17 d’octubre. 

 

Centre informacio 1

Població: Olot

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Olot - Ajuntament
Vols rebre els nostres butlletins
Olot - Agenda Olot
Facebook Festacatalunya
Instagram
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web