Fira d'en Rocaguinarda a Olost

Propera edició: 04/11/2018

Perill! Olost acull el 5 de novembre la 9a Fira d’en Rocaguinarda

Pesta bubònica, bandolers, barjaules i història es retroben en una festa caracteritzada pel sentit de l’humor

El proper diumenge 5 de novembre des de les 10 a les 7 de la tarda Olost acollirà la 9a Fira d’en Rocaguinarda. Un any més el sentit de l’humor no faltarà en aquest esdeveniment anual que té per objectiu fer retrocedir el poble a l’època del bandolerisme, al s.XVII, i que es completa amb unes 80 parades d’artesania i aliments de proximitat. Aquest any la Fira d’en Rocaguinarda entrarà de ple en l’època de “LA PESTA” perquè Olost estarà en alerta 4 per pesta bubònica. Per això el que es pretén és que “la gent vingui i s’encomani”.

Al llarg del dia un centenar d’actors i actrius del poble es posaran en els seus papers de bandolers, soldats, bugaderes, vidents, venedors o barjaules per oferir als espectadors escenes preparades i també improvisades. Com explica un dels protagonistes de la fira, Ramon Marsó, “les persones que visitin Olost es podran trobar amb situacions ben diverses en el moment menys esperat” i afegeix que “com cada any hi haurà escenes noves i d’altres de renovades”. No hi faltaran tortures públiques a la plaça, personatges com Quixot o Sanxo, vinculats al Rocaguinarda més literari o l’escenificació de l’indult. Sens dubte serà una fira “amb molt poc filibusterisme”.

A la tarda els organitzadors tenen previst fer un homenatge al voluntariat. Segons Marsó “a Catalunya el voluntariat es va fer visible en les Olimpíades de Barcelona ’92, fa 25 anys, i ara, amb el procés, s’ha convertit en imprescindible”. També assegura que la Fira d’en Rocaguinarda és possible “gràcies a la il·lusió i a la participació desinteressada de molts olostencs i olostenques de totes les edats”.

Per completar les activitats de la fira, en diferents moments del dia s’organitzaran visites gratuïtes guiades a l’Espai Perot Rocaguinarda, on es donaran a conèixer els esdeveniments més importants que va protagonitzar el bandoler del Lluçanès. De 2/4 de 4 a 2/4 de 6 de la tarda hi haurà animació infantil a la plaça i a partir de 2/4 de 6 es reprendrà l’activitat de la Fira amb escenes totalment diferents a les del matí i amb un final “espectacular”.

Olost - Fira d'en Rocaguinarda 

Espectacles
9a FIRA D'EN ROCAGUINARDA
Viu la Llegenda, però guarda't de la pesta.

Olost viurà al s. XVII, època de bandolers, artesans, barjaules (putes), canal pus, mutilats, pestilentes, padeleros, borbons i bubons.

Matí
10.30 Sortida personatges
11.45 Vidents a la Plaça
12.00 Barjaules al carrer Berga
12.30 Tortura pública a la Plaça. Mutilació.
13.00 Nyerros i Cadells a la Plaça

Tarda
15.30 Xarop de Canya a la Plaça. Espectacle Infantil.
           1714 La Crida dels Jocs (adaptat) i Fira de Pagès.
17.30 Vidents a la Plaça.
           Ball de Burlesque.
           Homos Olostarricus Tremendicus. La Baula Perduda.
           Quixot i Sanxo.
           L'indult.
           Fi de Festa amb Castell de Focs.

Durant tot el dia, visites gratuïtes a l'Espai Rocaguinarda.


 
Des de quan
Des de 1994
 

Consorci de Turisme

Diputació

Població: Olost

Vols rebre les nostres propostes setmanals?

Subscriu-te!

Envia aquest correu electrònic i rebràs comunicacions electròniques relacionades amb les activitats turístiques, culturals i amb els serveis i activitats que ofereix www.festacatalunya.cat

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Facebook Festacatalunya
Instagram
Diputació de Lleida Diputació de Girona Diputació de Barcelona amic, mitjans d´informació i comunicació OJD 
festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web