Festa dels Tres Tombs de Sant Antoni i Mercat Tradicional a Tàrrega

Propera edició: 26/01/2020

La tradició centenària dels Tres Tombs en homenatge a les tasques del camp torna a Tàrrega el proper diumenge 27 de gener. El moment més simbòlic de la festa s’iniciarà com de costum a 2/4 de 12 del migdia amb la benedicció de mascotes, carrosses i muntures a la cruïlla dels carrers Migdia i Sant Agustí (prop de la plaça de Sant Antoni). Tot seguit, els participants encapçalats pel pendonista s’adreçaran cap a la plaça del Carme, on centres escolars, entitats i agricultors de la zona desfilaran fent gala de les seves lluïdes carrosses. El públic podrà observar quadres escènics de diferents temàtiques: imatges de la vida rural, temes d’actualitat i lemes reivindicatius. Es premiaran les millors creacions en categories de tema agrícola i tema lliure. Al seguici no faltaran elements de la cultura popular de la ciutat com La Fal·lera Gegantera, els Cavallets de Guixanet o Lo Tossino, símbol de festa del bestiari targarí.

Tàrrega - Festa dels Tres Tombs de Sant Antoni i Mercat Tradicional (Foto: www.tarrega.cat)
Tàrrega - Festa dels Tres Tombs de Sant Antoni i Mercat Tradicional (Foto: www.tarrega.cat)


En el marc de la Festa de Sant Antoni Abat, el públic també tindrà l’oportunitat de passejar i fer compres pel mercat tradicional instal·lat a la plaça del Carme durant tot el matí. Una trentena de parades de productes d’alimentació, naturals i artesans configuraran l’oferta. El programa es completarà amb l'esmorzar de pagès i una cercavila. La festa continuarà amb el dinar de germanor, el cafè-concert i el ball de societat a La Granja.

Organitzada per la Societat de Sant Antoni Abat, la festa dels Tres Tombs rep el suport de l'Ajuntament de Tàrrega. Es tracta d'una tradició centenària que a Tàrrega es remunta al segle XIV. D'uns anys ençà ha destacat per l'elevada participació i la qualitat plàstica de les carrosses.

El programa de festes dels Tres Tombs de Tàrrega s’iniciarà la vigília, el dissabte 26, oferint el pregó de Sant Antoni amb els Grallers de la Barra i Lo Tossino pels carrers del centre a 2/4 de 6 de la tarda, a més d'altres activitats que s'anunciaran molt aviat. 

Espectacles

DIUMENGE 27 DE GENER

· 9h · Plaça del Carme · Esmorzar de pagès amb llonganissa

· De 9 a 14h · Plaça del Carme · Mercat de Sant Antoni amb productes artesanals / Passejada amb ruquets

· 10:30h · Plaça del Carme · Cercavila

· 10:30h · Els Grallers de la Barra recolliran el pendonista

· 11:30h · Benedicció de carrosses, mascotes i muntures

· A continuacióa la Plaça del Carme, desfilada dels Tres Tombs junt amb elements de la cultura popular targarina

· 15h · Sala la Granja · Dinar de germanor

· 17h · Sala La Granja · Cafè Concert i Ball amb Orquestra Mediterranea

 

Població: Tàrrega

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Diputació de Barcelona amic, mitjans d´informació i comunicació OJD 
festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web