Lleida Expo Tren, Saló del Modelisme i el Lleure Ferroviari

Propera edició: 08/03/2025 a 09/03/2025

Lleida Expo Tren

"El Saló LLEIDA EXPO TREN neix l’any en què es commemora el 150è aniversari de l’arribada del ferrocarril a Lleida. Es tracta d’una fira dedicada a allò que es pot anomenar l’oci ferroviari o conjunt d’activitats que fan referència al món del ferrocarril en la seva vessant més lúdica i també cultural, com són el modelisme i el maquetisme, i també a aquell tipus de turisme en què el tren és l’element clau.

El saló, de característiques úniques a Espanya, vol convertir-se en un referent català i estatal i també internacional, i complementa a la perfecció l’actual oferta turística ferroviària del Tren dels Llacs.

La fira comprèn els vessants cultural, lúdic i comercial d’aquest hobby, i està dirigida principalment a persones ja familiaritzades amb aquest entorn, i també al públic en general –sense excloure els infants– que desitgi gaudir del fantàstic món dels trens, tant en la realitat com en miniatura.

Lleida Expo Tren, Saló del Modelisme i Turisme Ferroviari (Foto: Fira de Lleida)
Lleida Expo Tren, Saló del Modelisme i Turisme Ferroviari (Foto: Fira de Lleida)
Lleida Expo Tren, Saló del Modelisme i Turisme Ferroviari (Foto: Fira de Lleida)
Lleida Expo Tren, Saló del Modelisme i Turisme Ferroviari (Foto: Fira de Lleida)


L’esdeveniment té el suport de la Federació Catalana d’Amics del Ferrocarril i del Club N de España, dues entitats que agrupen associacions d’aficionats al tren i al modelisme ferroviari i que exhibiran diverses maquetes a escales diferents. També és prevista la participació de maquetistes professionals i d’aficionats particulars. L’apartat lúdic es completarà amb la visita als tallers ferroviaris de l’Associació per a la Reconstrucció de Material Ferroviari (ARMF), que es podrà complementar de manera opcional amb el viatge amb el Tren dels Llacs.

A nivell comercial, hi seran presents les principals marques de modelisme ferroviari tant pel que fa a trens com a materials per a la construcció de maquetes, i també hi haurà un espai dedicat a la venda. Per la seva banda, l’oferta de turisme ferroviari es concretarà en la representació de diverses entitats i empreses del sector.

En definitiva, el saló LLEIDA EXPO TREN es presenta amb unes característiques que el fan únic a Espanya, i constitueix un esdeveniment de difusió de l’afició i de l’interès pel món del ferrocarril en totes les seves facetes lúdiques i culturals, tenint com a objectiu convertir-se en un referent al nostre país i al sud d’Europa.", així es descriu al web (enllaç).

 

Horari: Dissabte de 10h a 20h. Diumenge de 10h a 14h
Població: Lleida

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Municipis senyalitzats amb QR. Visita autoguiada
A cau d�orella
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web