Maials - Trobada de Gegants 2024

Poble de Gramuntell

Ribera d’Ondara - Poble de Gramuntell

El nucli medieval de Gramutell neix i creix a partir de l'estructura defensiva d'un cos emmurallat. Si quelcom caracteritza de veritat el poble són els seus portals i passos coberts que formaven part d’un entramat de carrers dins el clos medieval que dotaven a la població de resguard i defensa envers l’exterior.

Ribera d’Ondara - Poble de Gramuntell
Ribera d’Ondara - Poble de Gramuntell

L’espai més característic de la població el constitueixen dos trams coberts del carrer Major delimitats per portals respectivament, separats per un curt espai descobert. El primer portal exterior correspon al primitiu portal d'accés del clos fortificat de la d'origen medieval i que s'obre al primer pas cobert d'aquest tram de carrer. Aquest primer pas cobert presenta un doble portal d'arc de mig punt lleugerament rebaixat i cobert amb una estructura de volta de canó, tot aprofitant els baixos dels habitatges.

Ribera d’Ondara - Poble de Gramuntell

Seguidament, trobem un curt tram de carrer descobert i on s'integra, a mà dreta, la porta d'accés de cal Roig. La porta d'accés a cal Roig es fa a partir d'un portal adovellat i presenta al primer pis una estructura de finestra, modificada per un actual balcó, la llinda de la qual ens mostra relleu ondulat, que s'integra al paredat d'aquesta façana. Aquest tram de carrer finalitza amb un segon pas cobert, delimitat per dos portals d'arc rebaixat i cobert amb un entramat de fusta. El seu portal exterior dona a un costat de la plaça de l'església del poble. 

Ribera d’Ondara - Poble de Gramuntell

Àmplies i majestuoses dovelles i algun erosionat  escut  recorden la noblesa d’algunes de les seves cases que després del període medieval van tenir un moment d’esplendor durant els segles de l’edat moderna (XVI-XVII-XVIII).

Ribera d’Ondara - Poble de Gramuntell

Població: Ribera d'Ondara

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Ribera d’Ondara - Ajuntament
On Menjar a Ribera d�Ondara (Restaurants)
Allotjaments a Ribera d�Ondara
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Municipis senyalitzats amb QR. Visita autoguiada
A cau d�orella
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web