La Ferreria de Pi

Bellver de Cerdanya - Pi (La Ferreria)

Bellver de Cerdanya - Pi (La Ferreria)

Un espai tancat amb grans finestrals ens permet observar la figura d’un ferrador a escala real en el seu entorn de treball , la ferreria, amb les diferents eines que utilitzava (tallaungles, estenalles...) així com diferents tipus de ferradures, des de les més conegudes per a cavalleries mules, rucs i cavalls) fins a les de vaca o bou, animals que per la seva força eren més adequats per a feines feixugues com la de llaurar. Un audiovisual, que podem accionar nosaltres mateixos, ens explica els secrets d’aquest ofici que es practicava a la Vall de Pi fins no fa tants anys, quan va irrompre la maquinària de motor al camp.
Bellver de Cerdanya - Pi (La Ferreria)

Bellver de Cerdanya - Pi (La Ferreria)

Al porxo de l’entrada hi podem observar una completíssima i ben conservada gàbia de ferrar bestiar , sobretot, vaques i bous, però també cavalleries.
Bellver de Cerdanya - Pi (La Ferreria)

A l’entrada del museu hi ha un monòlit on s’hi ha marcat els camins de l’anomenada Ruta de la Ferreria. Un circuit senyalitzat d’uns 10 km que abasta els pobles de Olià, Nèfol i Cortariu per a poder fer una agradable passejada.Població: Bellver de Cerdanya

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Cellers i Caves del Penedès
Tornen les Calçotades 2021-2022
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web