Cementiri

El cementiri municipal d’Olot , al peu de les grederes del Monsacopa, es va inaugurar l’agost de 1821. Si bé originalment el cementiri olotí constava d’un únic recinte, el 1893 començaren les obres d’ampliació amb dos nous recintes, un destinat pels que morien apartats de l’Església catòlica.

Olot - Cementiri


Dels nous panteons i sepulcres del segon dels recintes cal destacar que la gran majoria són obra de l’escultor Celestí Devesa i Pinadella , passades en bronze a la foneria d’Esteve Barberí .

Olot - Cementiri

Olot - Cementiri


D’entre els panteons que conformen el cementiri olotí cal destacar un important nombre d’obres de Celestí Devesa (panteons Esquena, Masllorens, Capdevila, Danés, Agustí, Vayreda, Juvinyà-Noguera) juntament amb el panteó Estorch, obra de Josep Llimona i el panteó Pellicer, obra de F.Zamora Casoni .

Olot - Cementiri
Olot - Cementiri


Cal fer un esment especial a la sèrie d’àngels de la galeria de criptes, molts obra també de Celestí Devesa (criptes Solà, Burch, Pasqual, Sacrest, Artigas, Torrent, Rius), juntament amb obres de Josep Berga, Ignasi Buxó, Lluís Curós, Lluís Carbonell, Domènec Fita o Joan Ferrés .

Olot - Cementiri

Població: Olot

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Olot - Ajuntament
Olot - Agenda Olot
Diputació de Barcelona amic, mitjans d´informació i comunicació OJD 
festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web