Municipis senyalitzats amb QR. Visita autoguiada
Musiquem Lleida 2022

Mercat municipal d'Olesa de Montserrat

L'actual mercat d'Olesa va ser projectat per Jeroni Martorell l'any 1931, i va ser dut a terme pel constructor olesà Pere Roca i Marcet amb un cost de 84.309 pessetes. Aquest constructor va treballar a França entre 1916 i 1918 i allà va conèixer la tècnica del formigó forjat i va aprendre la tècnica constructiva d'unir el perímetre de l'edifici, a una certa alçada, amb cinturons de ferro i formigó.

Olesa de Montserrat - Mercat Municipal
Olesa de Montserrat - Mercat Municipal

El mercat fou inaugurat l'octubre de 1932 sota el primer govern republicà, amb l'alcalde Fèlix Figueras. Inicialment l'edifici constava d'una sola nau i l'any 1972 s'hi adjuntà un espai annex on es venia exclusivament peix. Actualment el mercat continua funcionant i a la plaça on es troba s'hi ha convertit un aparcament soterrani.

El mercat és un edifici aïllat, situat en una plaça de grans dimensions pensat per a ser vist des de tot el seu perímetre com a element organitzador de l'espai urbà. És un edifici format per una nau central més alta, uns espais perimetrals més baixos que l'envolten, un cos d'accés a la façana principal i un cos a la part posterior que es va afegir recentment.
Olesa de Montserrat - Mercat Municipal
Olesa de Montserrat - Mercat Municipal

El material emprat és el maó amb un acabat d'arrebossat. El cos d'accés forma una porxada de cinc arcs de mig punt i coberta a tres vessants de teula ceràmica àrab, sobre una plataforma amb escales d'accés. Per les façanes laterals del cos central també es pot accedir a l'interior a través d'uns porxos de tres arcs de mig punt amb coberta de teula ceràmica. El cos central, més alt, té una teulada d'estructura metàl·lica lleugera i coberta metàl·lica amb tres lluernaris correguts al carener. Les façanes longitudinals tenen finestrals allargats, agrupats de tres en tres, sent la central més alta que les laterals. Les façanes laterals, coronades amb un carener de forma corba amb pinyes decoratives, també tenen cadascuna un grup de tres finestres. 

Text procedent de la declaració de Bé Cultural d’Interès Local (BCIL)


 

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Olesa de Montserrat - Ajuntament
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web