Municipis senyalitzats amb QR. Visita autoguiada

Capella del Sant Crist de Cardedeu

Es troba encastada en una paret, enrajolada interiorment amb rajoles quadrares policromades. Hi ha un Crist Crucificat de fusta policromada. Duu la data inscrita amb l’anagrama de Crist (16JHS99).

Cardedeu - Capella del Sant Crist
Cardedeu - Capella del Sant Crist

Originalment es trobava en un llindar d’un hospital civil que hi hagué en aquest lloc fins al segle XIX. A pocs metres s’hi trobava la capella de Sant Pons, que tancava i feia de portal al carrer Major. En ser enderrocada, la capella del Sant Crist va continuar la tradició de la capella de Sant Pons de beneir els rams per la diada i d’anar-hi en processó la capvuitada de Corpus.

Cardedeu - Capella del Sant Crist

La capella del Sant Crist és un dels elements emblemàtics del carrer fou promoguda per mossèn Esteve Escariu, rector de Santa Maria de Cardedeu; se situa en un petit eixamplament del carrer que dóna lloc a una placeta, on s’hi destaca, a més, una font de ferro colat de La Maquinista, instal·lada per Rosendo Klein l’any 1909.

 Text extret de l’Inventari del Patrimoni Arquitectònic i Urbanístic de Cardedeu (1995). Diputació de Barcelona. Servei del Patrimoni Arquitectònic Local.

 

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Cardedeu - Ajuntament
On Menjar a Cardedeu (Restaurants)
On Dormir - On Menjar a Cardedeu (Restaurants - Hotels - Pensions - Allotjaments)
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web