Fira de Nadal i del Torró Artesà de Cardedeu

Propera edició: 13/12/2024 a 15/12/2024
Cardedeu - Fira de Nadal i del Torró Artesà


La Fira de Nadal i del Torró Artesà de Cardedeu, organitzada per l’Associació de Veïns del Centre Vila amb el suport i col·laboració de l’Ajuntament, és la successora de l’antiga “Fira dels Torrons”, que des de temps immemorial es celebra en aquesta Vila.

Durant el segon cap de setmana de desembre els carrers i places del centre històric hi concorren milers de visitants per les més de 160 parades amb una àmplia oferta de productes artesans i articles nadalencs, essent el protagonista el "Torró Artesà de Borrego de Cardedeu", elaborat pels mestres pastissers de la Vila.

Cardedeu - Fira de Nadal
Cardedeu - Fira de Nadal


Els borregos són una especialitat de rebosteria tradicional de la vila de Cardedeu. Tot i que se n’han fet a molts llocs, la fabricació de borregos d’anís amb addicció de grans de matafaluga és una especialitat exclusiva de les fleques i les pastisseries de Cardedeu, i gaudeix avui de la marca registrada com a producte artesà de qualitat. El torró de borrego es presentà a la Fira de Nadal de l’any 2000, elaborat amb comí i massapà, i acreditat com a Torró Artesà. A part del cruixent borrego tradicional i del peculiar torró també s’elaboren altres especialitats presents a la Fira: el borrego tou, elaborat i venut en barres de prop de seixanta centímetres de llargada, i la varietat del borrego llaminer tallat més prim i amb crema cremada per sobre.

Cardedeu - Fira de Nadal
Cardedeu - Fira de Nadal


Els actes d’inauguració tenen lloc a la plaça de Sant Corneli, centre neuràlgic de la Fira amb els parlaments de les autoritats, pregoner local, convidats de molt honor i amb la Pubilla i l’Hereu de la Vila com a mestres de cerimònia, i finalitzen amb l’encesa del “Foc de la Fira”, que caldeja la popular escudella i dona caliu al públic assistent cremant sis tones de llenya durant tres nits i tres dies.

El programa d’actes és força lluït i participatiu: l’escudella de la Fira, per a mil persones, el “caga-tió” per a la mainada, xocolata amb coca, torrades amb acompanyaments, rues, bastoners, sardanes, concursos, concerts, tallers, sopar ball...

Per a més informació (enllaç)


Cardedeu - Fira de Nadal
Cardedeu - Fira de Nadal

Cardedeu - Fira de Nadal
Cardedeu - Fira de Nadal

Cardedeu - Fira de Nadal
Cardedeu - Fira de Nadal


Consulteu la programació d'aquest any:
Des de quan
Des de 1995

Centre informacio 1

Centre informacio 2

Població: Cardedeu

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Cardedeu - Ajuntament
On Menjar a Cardedeu (Restaurants)
On Dormir - On Menjar a Cardedeu (Restaurants - Hotels - Pensions - Allotjaments)
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Municipis senyalitzats amb QR. Visita autoguiada
A cau d�orella
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web