Festa Major del Castell de Cardona

Propera edició: 29/08/2024 a 01/09/2024

Cardona - Festa Major del Castell


Cardona celebra la Festa Major del Castell, a l’entorn del 31 d’agost, festa de Sant Ramon Nonat, figura històrica vinculada al castell i a la nissaga nobiliària dels Cardona. És una festa amb personalitat pròpia, molt sentida pels cardonins, perquè la devoció a sant Ramon ve de lluny tot. L’any 1683, la duquessa Caterina d’Aragó Folc de Cardona va fer construir a l’entrada del Castell, en el lloc on sant Ramon hauria perdut la vida, una capella en honor seu. Amb aquest gest, Caterina d’Aragó volia retre culte al sant, la devoció pel qual havia començat 4 segles enrere, just en el moment de la seva mort l’any 1240. Un altre element important de la celebració és la presència dels Trabucaries de Sant Ramon de Cardona, que engalanen i donen un lluïment especial a la celebració, manifestant el seu sentiment cardoní acollint-se també al patronatge de Sant Ramon.


Edició 2023
La festivitat tindrà lloc els dies 31 d'agost i 2 i 3 de setembre

La comissió organitzadora de la Festa Major del Castell de Cardona presenta una programació que donarà el tret de sortida aquest dijous, 31 d'agost, amb la missa a la capella de Sant Ramon, per celebrar la Festivitat de Sant Ramon. Serà a les 11 del matí. De cara a dissabte, 2 de setembre, la col·legiata del Castell acollirà el concert d'Elena Gadel, com a cloenda del Cicle Espais, a les nou del vespre.

Finalment, diumenge a les onze del matí es farà la missa solemne a la col·legiata i hi cantarà la Coral Cardonina. Prèviament, els Trabucaires de Sant Ramon faran la tradicional actuació al Castell. Com a fi de festa, a les dotze del migdia, hi haurà una audició de sardanes amb la Cobla Osona, al pati ducal, i un piscolabis per als assistents.
 

Centre informacio 1

Població: Cardona

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Cardona - Ajuntament
Cardona - Agenda Cultural
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Municipis senyalitzats amb QR. Visita autoguiada
A cau d�orella
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web